Аз без да варят направих без вода в бидон го правя
22.07.2023 23:17
Анонимен
И аз не разбрах оцета кога се слага
05.10.2022 18:14
Diana Vasileva
На тази рецепта не можах да разбера кога и къде се слага оцета
04.08.2017 13:26
9
нели
по същия начин я правя тази рецепта,без вода,всичко нарязано много на ситно,слагам останалите продукти,престоява 1 нощ и ха сутринта пълня бърканите.С тази разлика че слагам 1 супена лъжица стрид аспирин.
02.11.2012 10:20
13
11
Любка
Аз също я правя от много години, като предварително нарязвам зелените домати
и ги поръсвам с малко сол за да им излезе горчивината. Сокът, който се получава след престояването им със солта се изхвърля.
Нарязаните зеленчуци ги редя в голям съд по следният начин: най-отдолу морковите, чушките, карфиолът, зелето и най-отгоре доматите. Възварявам марината и ги заливам. Така престояват 1 и 1/2 часа, след това се
разбърква и се пълни в бурканите.
14.10.2011 13:43
18
9
kiti
Всяка година правя тази туршия, но поръсвам със захарта и солта, престоява една нощ. Зеленчука си пуща вода от самото посоляване, и при тая вода добавям оцета и олиото, заварявам и с тая марината поливам бурканите, но не ги вакумирам. Само всеки ден ги разклащам.
28.09.2011 16:14
29
10
Елена Флорова
Не е необходима вода за тази туршия - тази е като царската туршия, правила съм я и е много вкусна.
28.09.2011 15:47
12
6
Светлин Николов
Оф, ама какви са тези рецепти, тука няма вод,а там нямаше не знам си какво ? Толкова ли не можете да добавите още 2 изречения, малко по подробно. Значи прочетох 15 рецепти и нищо не разбрах.
07.09.2011 14:37
21
4
пепа
Аз да питам - вода не се ли добавя, то много кисело и сухо ще стане така, само зеленчуци и оцет. Аз мисля, че и вода трябва да има, тези продукти се омесват и да престоят 1 нощ - ОК, ама и вода поне 99 процента съм убедена, че трябва да има.
18.12.2010 16:16
5
1
Фехмие
Туршията става много хубава само, че вместо дафинов лист аз прибавям нарязана целина. Правила съм я тази трушия много години.
18.10.2010 13:11
12
2
Бубето- 49
Нямам доверие на всяка рецепта. Но съм правила доста и са сполучливи.
14.10.2010 13:26
2
1
lyudmila
А какво стана с винения оцет - има го в списъка с продукти, а при приготвянето - не ?
и ги поръсвам с малко сол за да им излезе горчивината. Сокът, който се получава след престояването им със солта се изхвърля.
Нарязаните зеленчуци ги редя в голям съд по следният начин: най-отдолу морковите, чушките, карфиолът, зелето и най-отгоре доматите. Възварявам марината и ги заливам. Така престояват 1 и 1/2 часа, след това се
разбърква и се пълни в бурканите.