Приготвям леща по същия начин и винаги става превъзходна, единствено не слагам джоджен, той върви повече с боб.
28.10.2024 21:45
13
Анонимен
Тази рецепта за леща е много вкусна, няколко пъти я приготвям, но аз също запържвам чесъна и лука с морковите, яхнията става по-ароматна, но първо слагам морковите и когато си пуснат цвета, добавям лука и чесъна.
28.03.2023 07:23
10
6
Анонимен
На леща, бобови, картофи не се добавя брашно, те си пускат достатъчно скорбяла.
13.02.2025 22:09
2
3
Анонимен
Малко оцет се добавя накрая,поне аз така я правя.
27.12.2024 08:25
2
Анонимен
Стана вкусна! Няма хрупкав лук и преварена леща!
08.09.2024 13:32
1
Анонимен
Какво значи в 3,5 пъти повече вода??? За начинаещ готвач това е доста неразбираемо изказване!
23.01.2024 10:57
11
5
2
Анонимен
1 купичка леща, 3.5 купички вода
20.10.2024 12:29
Stoevmobile
На една чаша леща -> 3 и половина чаши вода.
28.01.2024 18:45
2
Елена
Рецептата е добра. Само спестих джоджена.
27.07.2023 19:47
2
4
Анонимен
Г/д следвам рецептата написана тук,но аз лично добавям в края на гозбата,но преди чесъна 200гр. сланинка..незнам дали е правилно но придобива уникален вкус и аромат :)
03.05.2023 14:34
9
Анонимен
Ако настържете морковите, вместо да ги режете на кубчета и след това ги леко запържите, лещата ще стане още по вкусно. Коментирам от опит ;)
25.04.2023 10:28
10
3
Потребител#240253
Рецептата е добра, но мила СТЕФАНИЯ запомни.... подправките, чесъна и лука се запържват в началото, за да може аромата им да остане в мазнината, иначе, ако само ги вариш или добавиш накрая аромата им намалява със 70 %....
03.02.2021 09:45
35
6
Miss Tasty
класическа рецепта, която всеки обича - и малки, и големи. типчно българско ястие с характер
01.03.2020 16:41
8
2
Потребител#234774
вкусна
16.07.2019 21:26
3
2
Екатеринска
Сготвих като се водих от продуктите ,без да слагам джоджена. Сложих моркова със лещата в началото. Аз не запържвам нищо. Към края ,когато всички други продукти бяха готови ,сложих в купичка сол ,червен пипер ,черен пипер , две супени лъжици брашно и след разбъркване на сухо ,добавих студена вода и го разредих. Добавих в тенджерата и оставих да поври още десет минути. Стана много хубаво.
16.07.2019 14:33
17
7
Iva Gospodinova
а 2та моркова кога слагате? Защо не си проверявате описанията не зная...
19.11.2017 20:04
38
10
2
Janet Stoykova
Двата моркова точно днес забравих,каквито имате на много тънки кръгчета,за 10 Мин. са готови ,омекнали.
10.03.2020 13:23
1
Мирела
Предполагам, че съвсем в началото, заедно с лещата, за да се свари достатъчно добре.
23.03.2019 17:44
4
Весела
Страхотна манджа :)
Аз замених сухия джоджен с пресен и поръсих с магданоз след сервирането.
06.09.2017 13:34
7
3
1
Анонимен
МИЛА АДАШКЕ,на леща само чубрица.ПС.,Моето име е Ефтимия,значи веселост!
05.06.2024 14:15
marcheva14
Добавям още една снимка към рецептата на "Вкусна леща яхния". Разликата е само тази, че аз я приготвям само при вареното ѝ с праз, около 2 стръка наситнени, и после добавям задушени 1 гл . лук - наситнен, доматите и червен пипер.
22.12.2016 21:45
10
3
Руси
А чесън кога слагаш?
27.03.2015 17:30
3
1
1
Джиджи
Извинявам се за пропуска, с лука.
05.04.2015 16:47
2
Анонимен
До колкото знам джоджан не се слага на леща. Аз и слагам чубрица и копър.
29.03.2025 18:46
Потребител#166034
Извинявам се за пропуснатото "т" в думата "вместо"
27.07.2016 15:16
8
10
Потребител#166034
Вмесо "без да е беля" и "поставям е да се вари" се пише "без да Я (главата чесън) беля" и "поставям Я (лещата) да се вари". Възмущавам се от неграмотни хора.
27.07.2016 15:10
21
26
2
Animalista
Евала....умник. Първо се научи да пишеш,после коментирай хората. Това е сайт за хора обменящи рецепти,а не за дебили като теб коментиращи грамотността им. Видяхме колко си Ентелигентен...... Всъщност,като си толкоз умен,какво търсиш тук,в простолюдието.?
19.12.2016 13:16
28
9
Ivo
Благодаря ти "грамотнико". Живял съм дълго извън БГ и не съм практикувал български език. Не бързай да ме наричаш неграмотен, защото нищо не знаеш за мен. В крайна сметка това е кулинарен сайт , а не литературен.
Аз замених сухия джоджен с пресен и поръсих с магданоз след сервирането.