Тази рецепта коментираха

Коментари (12)

Изпрати
Kristine Tenova
Kristine Tenova
01.03.2020 16:41
класическа рецепта, която всеки обича - и малки, и големи. типчно българско ястие с характер
0
1
Потребител#234774
вкусна
0
1
Екатеринска
Екатеринска
16.07.2019 14:33
Сготвих като се водих от продуктите ,без да слагам джоджена. Сложих моркова със лещата в началото. Аз не запържвам нищо. Към края ,когато всички други продукти бяха готови ,сложих в купичка сол ,червен пипер ,черен пипер , две супени лъжици брашно и след разбъркване на сухо ,добавих студена вода и го разредих. Добавих в тенджерата и оставих да поври още десет минути. Стана много хубаво.
4
1
Iva Gospodinova
Iva Gospodinova
19.11.2017 20:04
а 2та моркова кога слагате? Защо не си проверявате описанията не зная...
33
6
Janet Stoykova
Janet Stoykova
10.03.2020 13:23
Двата моркова точно днес забравих,каквито имате на много тънки кръгчета,за 10 Мин. са готови ,омекнали.
0
1
Мирела
Мирела
23.03.2019 17:44
Предполагам, че съвсем в началото, заедно с лещата, за да се свари достатъчно добре.
2
0
Весела
Весела
06.09.2017 13:34
Страхотна манджа :)
Аз замених сухия джоджен с пресен и поръсих с магданоз след сервирането.
1
2
marcheva14
marcheva14
22.12.2016 21:45
Добавям още една снимка към рецептата на "Вкусна леща яхния". Разликата е само тази, че аз я приготвям само при вареното ѝ с праз, около 2 стръка наситнени, и после добавям задушени 1 гл . лук - наситнен, доматите и червен пипер.
9
3
avokado
avokado
27.07.2016 15:16
Извинявам се за пропуснатото "т" в думата "вместо"
6
8
avokado
avokado
27.07.2016 15:10
Вмесо "без да е беля" и "поставям е да се вари" се пише "без да Я (главата чесън) беля" и "поставям Я (лещата) да се вари". Възмущавам се от неграмотни хора.
14
17
Animalista
Animalista
19.12.2016 13:16
Евала....умник. Първо се научи да пишеш,после коментирай хората. Това е сайт за хора обменящи рецепти,а не за дебили като теб коментиращи грамотността им. Видяхме колко си Ентелигентен...... Всъщност,като си толкоз умен,какво търсиш тук,в простолюдието.?
25
8
Ivo
Ivo
05.08.2016 19:37
Благодаря ти "грамотнико". Живял съм дълго извън БГ и не съм практикувал български език. Не бързай да ме наричаш неграмотен, защото нищо не знаеш за мен. В крайна сметка това е кулинарен сайт , а не литературен.
24
3
Ivo
Ivo
10.04.2016 00:37
Аз измивам добре една глава чесън , отрязвам от двете страни и без да е беля слагам да се вари с лещата.Прибавям сухи чушка домат и люта чушка /изсушени от мен/ вместо пресни, нарязани на парченца.Имам и изсушена чубрица на връзка.Поставям е да ври с лещата. Когато е готова е изваждам. Ароматът е много различен.
Това е много стара рецепта, която знам от възрастни хора, които ,ако бяха живи, щяха да са над 120 г. Класика.
19
2
Ирина Андреева Jolie
След като се запържи обаче се доготвя още малко,за да се сготви брашното добре.След като спре да има пяна отстрани,значи брашното е напълно сварено.В противен случай ще ви боли корем слес това.
14
2