Разбиват се яйцата, постепенно се добавя брашното и млякото, докато се получи рядка консистеция като боза. Добавя се олиото и се разбърква.
За печенето се слагат само няколко капки олио,само за първата палачинка.
Ако се пекат в голям тиган, излизат около 30 фини, тънки и вкусни палачинки.
Добър апетит!
18.04.2015 13:58
4
2
В
Брашното е малко за това количество мляко - тестото става малко рядко, затова добавих още малко брашно. Много сполучлива рецепта.
8 яйца
16 лъжици /с връх/
прясно мляко
100-150 млл. олио
Разбиват се яйцата, постепенно се добавя брашното и млякото, докато се получи рядка консистеция като боза. Добавя се олиото и се разбърква.
За печенето се слагат само няколко капки олио,само за първата палачинка.
Ако се пекат в голям тиган, излизат около 30 фини, тънки и вкусни палачинки.
Добър апетит!