Тази рецепта коментираха

Анонимен
Николина
Николина
Технологията за гюзлемите на снимката се различава доста от описаната. Разточва се много тънка кора, напръсква се с олио или с разтопено нетопло масло. Поръсва се с натрошено сирене ,увива се на рехаво руло. Двата му края се навиват разнопосочно на кръгове, единият от които се обръща върху другия. Внимателно се притискат с ръка, за да излезе въздухът, ако има такъв и се разточват. Пекат се в тиган по описания в рецептата начин или на сач. Тестото замесвам по малко по-различен начин: вместо вода слагам кисело мляко и едно яйце, а за да е по-ронливо гюзлемето, добавям щипка сода бикарбонат и щипка лимонтузу или малко оцет.
16.02.2016 15:43
5