Тази рецепта коментираха

Анонимен
benidorm
benidorm
Тази рецепта за българска тортиля ли е ? Испанската няма нищо общо с тази рецепта.
15.03.2011 17:06
вени
вени
На български се изговаря тортия и аз вече консумирах в Испания такава. Лукът се запържва малко в много олио, после се изважда в чиния. Картофите се режат на много тънко и се слагат в същото олио да се сварят в него, по-скоро отколкото да се пържат. Като са готови се изваждат от олиото и се отцеждат. В тигана се оставя малко олио да се изпържи тортиятя, като се смесват лука, картофите и разбърканите яйца и сол на вкус. Пържи се от едната страна, после върху голяма чиния колкото тигана или капак от тенджера се обръща и после полека се подпъхва пак в тигана да се изпържи и от другата страна. Това го приготви испанец пред мен. Приятен апетит. Послепис: може да се импровизира и с други продукти допълнително.
14.03.2011 19:02
дида
дида
И в Гърция се прави подобно, но картофите се пържат, не варени и се заливат с яйцата. Вкусно е.
20.02.2011 09:06
rumi
rumi
На мен пък ми хареса и стана чудесна. А на недоволните ще им кажа, направете я както си знаете, не е нужно да се давате коментарите, ако не е по ваш вкус. Чао.
20.02.2011 08:32
Desi
Desi
На испански се изписва TORTILLA, но се произнася тортия.
17.02.2011 23:56
dani
dani
Испанската тортила се прави с картофи, нарязани на дребно и пържени, не варени.
05.02.2011 00:11
Galina
Galina
Испанците не познават чубрицата като подправка и второ тортила не се прави по този начин. Слага се лук.
11.01.2011 19:31
Bet
Bet
Тортила на български ще звучи тортия.
11.01.2011 14:05