Тази сутрин я направихме.Сиропът е божествен, но колко време да я оставим да се напои преди да я опитаме?
13.12.2015 17:13
1
Таня Т.
Здравейте, нужни са не повече от 5 - 6 часа за напояването на баклавата. Добре е да поставите найлонова мембрана или влажна кърпа.
03.01.2018 10:38
Марина
Тази рецепта я гледах по телевизия 24 китчън
13.12.2015 11:20
1
Таня
Тази рецепта е на оригинална гръцка баклава. Аз обаче прибавям в сиропа настъргана лимонова кора и мед, така както в Гърция правим сладките меломакарона. Не ми се вярва да си гледала точно същата рецепта. При нас в Гърция, срещу новогодишните празници, поне едни от сладките на трапезата, се подлеждат като елхичка.
13.12.2015 17:05
Вили
много е ефектна
11.12.2015 17:38
4
Таня Т.
Не знам защо, но от рецептата е изчезнала съставката мед. Ето отново рецептата:
Сироп:
2 големи чаени чаши захар
1 чаша мед
2 големи чаени чаши вода
сока и кората на половин лимон
1 ванилия
Сироп:
2 големи чаени чаши захар
1 чаша мед
2 големи чаени чаши вода
сока и кората на половин лимон
1 ванилия