Начин на приготвяне
В купа смесваме продуктите за плънката - орехи, захар, канела и смлени чаени бисквити. Взема се една кора и се поставя в намаслена тава, намазваме с разтопено масло и отгоре поставяме втора кора, намазваме и нея и така 3 кори, след което ръсим от плънката.
Отгоре отново се редят кори и плънка, докато привършат продуктите. Отгоре трябва да е покрита с цяла кора за добър външен вид - аз поставих 2 кори, изрязани с диаметър на тавата - 28 см.
Започваме да режем с остър нож. Първо през средата, вертикално и хоризонтално, после гледах по снимка разреза, направете го и вие, иначе е сложно за обяснение.
Намазва се леко с масло отгоре и в прорезите. Печем в загрята фурна 170 градуса около 35 мин. - до зачервяване.
Предварително се заварява сиропа за 5 мин. и се охлажда. Залива се баклавата и се оставя да попие, най-добре за една нощ.
ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ!
Коментари