Начин на приготвяне
Белтъците се разбиват със захарта на сняг, към тях добавяме канелата и смлените орехови ядки. Разбъркваме на ръка без миксер.
С четка намазваме тавата с разтопеното масло и поставяме 1 кора и пак мажем с масло, така 3 кори.
Трябва да разпределим получения крем на 4 части, 3 бр. кори всяка намазана с масло и след това една част крем и пак 3 кори с масло и крем.
Трябва да получим четири слоя с крем, като завършваме с кора, която не се маже с масло а с разбитите жълтъци.
Баклавата се разрязва на желани форми и се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна с вентилатор за 15 минути, след което намаляваме градусите на 150 за още 15 минути/до златист цвят/.
След като извадим изпечената топла баклава я намазваме хубаво с мед.