Всички които пишат рецептите и снимат изглеждат прекрасно,аз много рецепти правя от тях,но не ми се получават,спазвам всичко и тегля всичко.Но може би не винаги снимат самата рецепта,продукта
22.11.2019 16:58
2
Ventsi Slavcheva
В баварския крем не се слага брашно нито цели яйца само жълтъци .
20.04.2019 21:15
8
Nikolay Valkanov
Интересна рецепта. Аз приготвям баварски крем по рецепта на мой приятел потомствен готвач от Мюнхен повече от 25-30 години. Всичко е почти така, но се ползва само брашно и се добавят бадеми. Сгъстяването се получава при първият етап и охлаждането накрая.
19.05.2016 17:46
12
2
Веселина Константинова
Не съм приготвяла такъв вид крем. Трябва да опитам, защото изглежда страхотно!
01.04.2016 09:14
2
Ели
Ами аз го сложих във формата на кекса и мислех да го обърна но все още е течно вече минаха 3ч. от както е в хладилника ....дано до стане ако не със сламката ще го пием :
28.02.2016 21:09
2
Ели
Май нещо аз не правя като хората свърших всичко точно както е написано но имам чувството че тази течност никога няма да се втвърди или жилира сега е в хладилника......можеше да се уточните как се завършва сипва се във форми или пече се на водня баня като крем карамела и се втвърдява след 2ч.......дано не отиде всичко в канала...
28.02.2016 18:23
6
1
1
Татяна Балова
Спокойно, ще се желира. Малко търпение! Ако го правиш само на крем и си го сипала в купички, трябва да престои на студено (в хладилника). В никакъв случай не се пече! Ако си направила всичко, както трябва, ще се желира от студеното. Аз го правих на торта - във формата сипах малко крем, изчаках да се пожелира, сложих бишкотки и налях останалия крем. Изчаках да се втвърди, топнах формата в тенджера с гореща вода (за да може кремът да се отдели от стените и дъното) и обърнах върху тортена чиния. Отгоре наръсих с млени орехи и украсих със сладко от вишни.
28.02.2016 19:18
4
Ели
В класическата рецепта няма брашно. Яйцата са 6. Първо млякото се загрява до разтопяване за 2/3 от захарта, после се прибавя на тънка струйка към разбитите до побеляване с останалата захар жълтъци. След това сместта се загрява при непрекъснато бъркате на водна баня до сгъстяването и. Прибавя се желатина, сметаната, почива си и се добавят и белтъците, разбити на снаяг.
С тови крем си взех дипломата от ТОХ - а.
28.01.2016 21:53
25
2
2
Един български готвач от Бавария.
Крема може да се е получил много добре. Но това не е класическа рецепта ... Просто напишете ,че е баварски крем но не и класическа рецепта... А иначе няма нужда да си мерим ТОХ-овете готвач съм вече 27г :) И наистина мисля да пробвам тази ваша рецепта за баварски крем. Успех на всички готвачи и домакини в творенията им в кухнята.. За мен няма по-голямо удоволствие от това да нахраниш някой и той да остане доволен :)
02.02.2016 17:30
13
1
ТатянаБалова
Здравей, Ели, радвам се, че ми се обажда колежка на сина ми от ТОХ-а, той също го е завършил, но предполагам, ти си по-млада, той е 78-и набор. Колкото до крема, за да го направя за торта по случай Коледа, четох какви ли не рецепти, но го сготвих по тази своя и се получи перфектен. Изобщо аз тук публикувам само рецепти, които съм правила и към които съм добавила свой собствен творчески момент. Благодаря за отзива.
С тови крем си взех дипломата от ТОХ - а.