Тази рецепта коментираха

Анонимен
Албена Атанасова
Албена Атанасова
Изключително вкусен, лек и пухкав козунак!
16.04.2020 19:25
1
1
marcheva14
marcheva14
Кака и Батко, добавям се , като изписвам наименованията на видове козунак снимани и направени от мен. Когато ги изпишеш горе в търсене на рецепти те ще излязат и ще се ориентираш по името ми - Мари14. Това са моите рецепти .
1.Козунак със заквасена сметана и какаова плънка.
2. Моят козунак Руска плитка.
3. Козунак с Маскарпоне.
03.06.2016 01:54
1
2
1
Покажи всички подкоментари
marcheva14
marcheva14
Кака и Батко, чукни на името ми и ще ти се отвори страницата на която можеш да видиш моите снимки и рецепти, лесно е. Нямам против винаги да дам съвет, не мисли, че аз съм ги измислила тези рецепти, винаги копирам, следя, опитвам от някои по-добри от мен. Това , че имам претенции за направата на добър козунак си е вярно. Много пъти съм пробвала, учила съм се, питала съм и винаги съм подбирала най-добрите рецепти. Резултатите сами говорят. Коментарът ми трябва да те амбицира за да се опиташ отново да направиш този прекрасен сладкиш. Аз не правя само по Великден, просто решавам някой ден и ги започвам. Това е практиката, която ме е научила да стана добра в направата им. Докато не направих според мен най-доброто на което съм способна аз не се спрях. Такава съм си във всичко, амбицията винаги ми е била водеща и не съжалявам, че съм си такава. Вярвай ми, градивно е. Виждам, че има и много по-добри от мен и аз си ги следя, записвам, копирам и опитвам и най-вече, питам.
Сърдечен поздрав! Мари14
02.06.2016 22:08
4
2
marcheva14
marcheva14
Сега видях тази рецепта в най-снимани рецепти. Не ми харесва определено. На външен вид на нищо не прилича, недопечен е. Няма хрупкава коричка. В рецептата пише: " 2 пакетчета суха мая", което е невъзможно, то едното е 11 г и е за 1 кг брашно, не е уточнено добре. За поръсването пише" 1 яйце и 50 мл олио", това е невъзможно, има някаква грешка. Винаги се ползва 1 яйце и 1 с.л прясно мляко или 1 яйце и 2-3 капки олио. Какви ядки, орехи, бадеми, цели или натрошени или смлени, не е уточнено. Сол -тя липсва изобщо , а е толкова важна защото разграничава вкусово смесите. Плитка, ами тя изобщо липсва и според мен се е разляла защото количеството на маята е много. Мазнината -не ми харесва ,че е само с олио, а това означа , че ще има дъх на олио, по добре е 200 г масло и 50 мл олио за да има мекота козунака. Някои кулинари даже разделят мазнината между масло, олио и мас. По принцип никога не се работи само с една и съща мазнина.
Стафидите напоени в ром са задължителни за този вид сладкиш и всички други добавки са пожелание, като локум и др. Аромати, като ром, портокалова, лимонова кора няма никакви, освен ванилия и то на прах.
Печенето - на 180 градуса е много и при тези градуси би трябвало отгоре да се получи изгаряне , а от вътре да е суров.
Имам претенции за приготвяне на този вид сладкиш и го доказвам с публикуваните си рецепти и снимки.
Не бих приготвила тази рецепта.
01.06.2016 23:59
12
1
1
Покажи всички подкоментари
Валентина Станкова
Валентина Станкова
Без СОЛ, дори и щипка, козунакът няма да е вкусен.
25.04.2016 14:26
2
Darina Glavanakova Bakard
Darina Glavanakova Bakard
НАправих козунака.Стана хубав и на конци, но след като го извадих от хлебопекарната го месих още малко и добавиг още олио.Може би ако се смеси олио, мас и масло, ще стане по пръхкав. На вкус е точно.Благодаря за рецептата.
23.04.2016 21:56
1
Покажи всички подкоментари