Начин на приготвяне
Разбивате яйцата, захарта, ванилията, олиото и млякото с миксер.
Пресявате брашното в тава и добавяте сместа и втасалата мая (маята се втасва с 1 лъжица захар, 1 лъжица брашно и около 100 г топла вода).
Замесвате тестото и месите около 10 мин. Оставяте да втаса на топло около 1 час докато си удвои обема.
След това го размесвате и добавяте ракията и лимона, разделяте го на 3 равни части които правите на дълги около 1 метър змии, които сплитате на плитка.
Слагате в кръгла тава, намазвате с разбит в 2 супени лъжици олио жълтък и поръсвате обилно със захар.
Оставяте да втаса отново, докато утрои обема си и печете козунака на слаба фурна (140 градуса) около 20 мин.
Домашният козунак с ракия е готов.
Коментари