Тази рецепта коментираха

Анонимен
Tsvety Antova Baruh
Tsvety Antova Baruh
Аз също правя подобно нещо. Не го наричам супа...Кипвам копривата с вряла вода за минутки, за да не ме ожари. После през студена вода - да не ме опари. И я вадя на дъска и я чистя от боклуци и я режа на ситно, ама много ситно...
После си я слагам в чист атенджера с нова вода...сол, чер пипер...като кипне започвам да слагам...чесън и малко лук, копривата, врялата вода, масълце, яйца 4-5, сирене ако искам (обикновено е добавка), кис.мляко (пак добавка)...
Като си направя яхнийката/пюрето...всеки си слага каквото иска сиренце или кис.мляко или и двете...

Копривата е много вкусна, когато имам прясна си я правя така...ако имам само суха...слагам я на всички манджи където слагам чубрица...стават много по-вкусни ако нароня и коприва суха... Само ме питат как я направи тая мусака толкова вкусна-е така...с малко коприва суха...тайната ми подправка...
21.04.2019 17:01
9
2
1
Tsvety Antova Baruh
Tsvety Antova Baruh
Понякога я правя наобратно-понеже писах яхнийка...като я правя яхния първо запържвам лук чесън и тогава слагам копривата нова вряла вода...че стана объркано...по-долу като слагам първо водата я правех така като детето беше малко ..супена -без запръжка изобщо...и двата варианта са си вкусни...
21.04.2019 18:11
2
ВИЛИ-Виолета Матева
ВИЛИ-Виолета Матева
само да набера коприва и ще го приготвя ,искам да опитам тази пролетна гозба а сега е времето
29.03.2016 20:35
3
Ваня Благоева
Ваня Благоева
Мисля, че многото яйца дето е сложила се е сгъстила. На мен ми изглежда вкусна, тази рецепта не я знаех
29.03.2016 17:50
Жета
Жета
Юлия е права,задължително се слага брашно! Другите рецепти са шеф- готварски измишльотини.Аз слагам и пресен чесън.По желание е.
29.02.2016 17:58
6
Юлия
Юлия
Ами брашното липсва - та си е направо гъста супа :D
Каша с коприва правя - задушавам лук и после добавям брашно , пържи се до бледорозово ,червен пипер и се разрежда с водата в която е вряла копривата . Добавям копривата . Като се сгъсти чуквам няколко яйца да се забулят и накрая натрошавам сирене . Каша с коприва от моето детство .
Може да се използва и сушена или замразена коприва / със сушената може да сварите и глава лук и една суха чушка - претриват се с копривата и се добавят . /
26.02.2016 17:04
12
3
Uti
Uti
каква супа мари женоо????:) :) ;)
02.06.2013 20:33
11
Maруся
Maруся
СТАНА ПРЕКРАСНА СУПА.
03.04.2013 17:26
6
1
байчовото
байчовото
Блондинска Му Работа
09.10.2014 22:28
4
2