Тази рецепта коментираха

Анонимен
Анонимен
Анонимен
Нещо не ми допада тази рецепта. Мисля че е сгрешена
17.08.2023 15:01
2
Анонимен
Анонимен
Моят вариант е малко видоизменен. Патладжаните ги изпържвам отделно. И после като са поизстинали ги отварям на две и ги напълвам със сместа. Останалото е по рецептата.
13.05.2023 08:33
1
2
Н.Акифова
Н.Акифова
Искам да добавя едно за предисторията на това ястие.
"Имам байълдъ" означава
" На Имама много му хареса" а не че "Имама е в несвяст"
"Байълдъ" думата има няколко значения.
16.05.2019 15:59
5
4
1
Анонимен
Анонимен
Глупости. На цигански може и да има, но не и на турски.
14.08.2022 09:49
1
Катя Лулчева
Катя Лулчева
Видях, че авторът се води анонимен.Но само искам да добавя,че точно тази рецепта, с точно този обяснителен текст, съм я публикувала аз преди няколко години в Готвач.бг.Не е проблем, просто ми стана приятно, че е допаднала на мнозина.Пък и аз лично я обожавам и приготвям доста често.Поради тази причина я публикувах, макар админите на Готвач.бг ,да са заменили моята снимка с тази, която няма нищо общо с крайния резултат от описаното.Но, вероятно са преценили, че тази е по-атрактивна.
19.06.2018 09:13
18
3
милко
милко
Това е изключително просто и вкусно ястие ,ако е набравено добре наистина може да баялдиса човек от ядене ,но става хубаво само с пресни градински зеленчуци ,със хубав патладжан ,не от този дървения ,с сочни градински домати ,с тези твърдите ,пластмасовите нищо не става ,ако човек има възможност на село или със селски домашни зеленчуци да го сготви наистина ще баялдиса от ядене ,това за мен е една от най вкусните постни манджи през лятото.
02.03.2015 19:57
19
2
Ани
Ани
без лук е по-хубаво и без пържене,иначе има вкус на манджа
01.10.2014 10:58
4
23
1
милко
милко
Съжалявам Ани но имамбаялдъ без лук не става ,просто няма да е имамбаялдъ ,именно лука и чесъна го правят толкова вкусно това кулинарно бижу.
02.03.2015 20:02
25
2
Коментатор
Коментатор
Имамът е баялдисал.
18.03.2013 22:59
11
1
Станислав
Станислав
Старата рецепта на баба ми за имамбаялдъ беше следната.Обелвате на ленти патладжаните.Отрязвате капаче и издълбавате като лодки зеленчуците,натривате със сол и оставяте за около час в тавичка да се отцеди кафявият горчив сок.Вътрешността изстисквате и задушавате.Отделно задушавате нарязани моркови,лук,чесът и задължително много целина.Сгъстявате домати.Запържвате от всички страни отцедените патладжани и пълните със задушените зеленчуци и много магданоз.Поставяте напълнените патладжани в тавичка и ги покривате с капачето.Цялото ястие поливате обилно с доматен сгъстен сос и зехтин.Печете на умерена фурна около час и наистина е едно от най-вкусните!!!
06.03.2013 11:48
37
2
1
Мария
Мария
Да това е истината ,само за целината не знам ,и ако се прави със зеленчуците от двора на баба ти ще баялдисаш от ядене.Просто няма по вкусно нещо.
02.03.2015 20:07
11