Начин на приготвяне
Включете фурната на 200 градуса на горен и долен реотан, а скарата на фурната трябва да бъде на най-долното ниво за печене.
Намажете дъното на голяма тава с 3 с.л. от олиото.
Разтворете корите, всяка кора набирате с ръце на хармоника и редите в тавата в кръг, като започнете от стените – към средата на тавата.
За заливката разбийте яйцата и добавете предварително смесените кисело мляко, сода и няколко капки оцет, разбъркайте. Прибавете останалото олио и брашното, разбъркайте отново, до еднородна смес.
Натрошете сиренето и го прибавете към сместа, ако обичате повече сирене, можете да добавите, разбъркайте отново.
С готовата заливка залейте баницата равномерно, помогнете си с лъжица за което.
Поставете тавата в загрятата вече фурна и печете за 30 минути, засечете времето.
Уникално вкусна баница, предложена ни от уникалната българска певица на народни песни Николина Чакърдъкова!
Уникалната баница на Николина Чакърдъкова е готова.
Коментари