Трябва да се сложи и някой кокал който дава желе, например коляно. Аз го правя в херметическа тенджера и от начало го отпенвам, това е да не се кисне, Слагам го вечер да кипне а после го оставям на 1-2 до сутринта. От майка ми знам че трябва да са 11 продукта. Картофите колкото са по едро нарязани са по вкусни. Лука се реже на 2. Чесъна ако е по пресен може и да се слагат необелени скилидки. Пиперките, слагам сушени не люти, защото може само бай Ставри да си го яде чумлеко. Ако ти се яде люто, можеш винаги да си добавиш в готовото ястие, а не тровиш другите. Това е ядене за много хора и не всички ядат люто. Правил съм го и с говежди джолан, тогава слагам само месото и подправките в малко вода, за цяла нощ. После добавям всичко останало за 2 часа. ЧУМЛЕКА НЕ ТРЯБВА ДА Е ВОДНИСТ. Той се яде с вилица. Като пипнеш нещо в гозбата, трябва да ти лепнат ръцете. С виното също трябва да се внимава какъв сорт е, веднъж го правих с мавруд и ми киселнееше. Внивайте много продукти са за да си правите експерименти. Гответе го бавно и всичко ще се получи.
Тази рецепта коментираха
Подобни рецепти
Последно Коментирани