Гери на вид изглежда много вкусно, но 10мин е много време за бланширане на броколи. Това си е направо варене. Броколито се бланшира във вряща вода за не повече от 2 минути, след което се прехвърля във вода с лед, така запазва цвета си. При по продължително варене или бланширане, зеленчука отделя вещества, които коренно променят вкуса му и се губят всички витамини и минерали. Точно поради неправилната обработка, много хора не харесват вкуса му, заради серните съединения които отделя при лоша обработка, започва да горчи и има неприятен вкус
02.11.2016 10:19
13
1
ГЕРГАНА ЯНКОВА
За пръв път бланширам броколи и не знаех колко точно. При следващото ястие ще си имам 1 на ум. Благодаря. :)
Тази рецепта коментираха
Подобни рецепти
Последно Коментирани