Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Запеканки»Бърза вечеря с броколи, картофи и топено сирене

Бърза вечеря с броколи, картофи и топено сирене

ГЕРГАНА ЯНКОВАГЕРГАНА ЯНКОВА
Иноватор
3123k6872k3
Бърза вечеря с броколи, картофи и топено сирене
Снимка: ГЕРГАНА ЯНКОВА
1 / 3
02/11/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Децата и мъжът ви не харесват броколи? Скрийте ги под разкошен сос с топено сирене и ще се влюбят в тях"

Необходими Продукти

  • броколи - 500 г
  • моркови - 2 бр.
  • картофи - 3 - 4 бр.
  • топено сирене - 150 г
  • яйца - 2 бр.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • кашкавал - 200 г
  • масло - 50 г
  • олио - за намазване
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Във вряща подсолена вода бланширайте броколите за 10 мин. Обелете и измийте картофите. Нарежете на кубчета. Морковите също обелете и нарежете на дебели лентички.

Разбийте яйцата с прясното мляко, солта и черния пипер. В леко намазнена тава сложете картофите, морковите и броколите. Върху тях наредете маслото, топеното сирене и залейте със сместа.

Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 30 мин. Преди да извадите от фурната настържете кашкавала и запечете, докато се разтопи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
54
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Сия Рибагина
Сия Рибагина
Гери на вид изглежда много вкусно, но 10мин е много време за бланширане на броколи. Това си е направо варене. Броколито се бланшира във вряща вода за не повече от 2 минути, след което се прехвърля във вода с лед, така запазва цвета си. При по продължително варене или бланширане, зеленчука отделя вещества, които коренно променят вкуса му и се губят всички витамини и минерали. Точно поради неправилната обработка, много хора не харесват вкуса му, заради серните съединения които отделя при лоша обработка, започва да горчи и има неприятен вкус
02.11.2016 10:19
13
1
Покажи всички подкоментари