Тази рецепта коментираха

Анонимен
Anka Neykova
Anka Neykova
очарована съм от това ястие с много подправки, на първо место е традицѝонна подправка използвана от индѝйците във всяко ястие. гарам масала макар че това липсва в рецептата. идеално сливане на всички подправки . аз погледнах в you tube как я приготвят индийцѝте и приготвих това ястие по техният начѝн. ето техният начѝн ..1глава лук,2скилидки чесън , 1чаена лъжичка джинджифил , нарязан на ивички ,3 пресни домата нарязани на кубчета 1чаена лъжичка сол,1/2 чѝлѝ на прах по желание 1зелена люта чушка,1чаена лъжица кимион,1чаена лъжица куркума,1пиле,1чаша вода,1 1/2гарам масала, 1/2чаена лъжица сух смѝндух,1/2зелена нарязана чушка, накрая след като е готово ястието се поръсва със ситно нарязан кориандър.при мен се продава микс от гарам масала но може и сами да си го направите... ето как ,..40грама кимион, 20грама черен пипер,20грама черен кардамон,20грама канела ,20грама карамфил ,20грама дафинов лист, всичко това се смила в блендер и съхранявате в бурканче, непременно затворено.
аз направих така запържих олиото , добавих последователно лукът ,нарязани ситно чесън и джинджифил,след като се запържиха леко добавих доматите ,сол ,чѝлѝ на прах, който обича люто се добавя 1 люта чушка, кимион ѝ куркума .добавя се пилето , гарам масала , и зелена чушка.вари се до готовност на пилето, аз добавих и 2чаени чаши вода . трябва ястието да остане на мазнина, накрая поръсвате със ситно нарязан кориандър .
приятен апетит ви желая ястието е много хубаво
07.01.2017 01:04
1