Това е истинската рецепта за шкембе чорба още от едно време. евала, мога да я приготвям всяка седмица
08.11.2024 14:29
4
Потребител#310153
Вече няколко пъти готвя шкембе по тази рецепта. Сполучлива, лесна, вкусно!
12.05.2024 12:45
3
2
Анонимен
Готвила съм я почти 20 пъти.Страхотна рецепта!
22.01.2024 18:27
3
Анонимен
Много вкусна шкембе чорба! Поздравления за рецептата и майстор готвача!
25.07.2023 12:44
6
1
ImBlack
Това е вярната рецепта за шкембе чорба!
Аз също олио не слагам , само 80-100гр. масло, 1 до 1 и 1/2 супена лъжица брашно за плътност(така предпочитам) запържвам леко, чаена лъжица червен пипер( пушен също става, вкусът е интересен, но различен от оригиналния) и изключвам котлона. Добавям цялото студеното мляко наведнъж при постоянно бъркане и продължавам 1 до 2 минути до пълното разтваряне на запръжката. Спокойно, не става на бучки. Всичко останало както е в тази рецепта.
03.06.2023 19:23
52
14
Анонимен
Това е рецептата за вкусна шкембе чорба ! Браво
29.12.2022 15:32
9
1
Анонимен
Рецептата е наистина оригинална.Шкембе чорба никога не се прави със застройка от яйца и брашно, всички шеф готвачи го казват това. Другите варианти са импровизации.
19.08.2022 12:37
25
2
Яница Феодотова- Калъпова
Резултата е много вкусно шкембе- чорба! Благодаря за рецептата!??
24.01.2022 22:37
7
Христо Славейков
Една наистина добра рецепта за шкембе чорба!
09.01.2022 20:27
9
1
Вафличка
За първи път правя шкембе и се получи много вкусно, дори без тенджера под налягане. Чудесна рецепта
30.06.2019 00:59
6
2
Ася Георгиева
Здравейте, първо искам да поздравя за страхотния сайт който е неизменен мой помощник в кухнята. Днес сготвих тази прекрасна рецепта за шкембе чорба и резултата беше невероятен, по вкусна шкембе чорба не съм яла в нито едно заведение! Благодаря
17.03.2019 20:47
11
4
Darina Glavanakova Bakard
Чорбата става много вкусна и без яйца и кисело мляко. Това е оригиналната рецепта, другите са добавени във времето. Ние у дома сме доволни. Благодаря за вкусотията!
29.04.2017 13:34
63
15
Калинов
Всеки човек има различен вкус и всеки си приготвя шкембе чорбата както си му допада на самия него,но аз лично го приготвям точно по тази рецепта с добавката че запържвам една глава лук,3 супени лъжици брашно и червения пипер.Най-много ми допада този вариант и мисля че това е истинската шкембе чорба
25.12.2016 16:34
30
30
божидар
По същия начин го правя и смея да твърдя че така и само по тоя начин се прави шкембе чорба .
30.10.2015 14:09
39
14
1
Mariane
Това е начинът за правене на щкембе. Останалите са вариации на тема "ама моята баба така я правеше"!
01.12.2015 14:51
7
6
Багряна Стойчева
Баща ми беше готвач.От него знам тази уникална рецепта.
12.10.2014 13:38
40
5
Дебелия
Преди време срещнаш тази рецепта в интернет пространството, от тогава се превърна в любимата ми рецепта за шкембе чорба. Е винаги внасям по няколко дребни промени, но те са не много значителни. Млякото и бульона ги правя 2 към 1 в полза на бульона, работя с ароматно краве масло, вместо с олио и режа предварително шкембето, че после ми пари (тук експерти съветват да се кълца , но ... айде нема нужда). За чесъна и оцета съм напълно съгласен, че като престои е по-вкусно. Същото нещо може да се направи с пилешко месо, че жената с пушка немога да я накарам да опита шкембе.
20.09.2013 14:43
18
2
Анонимен
Класика! Благодаря за рецептата за шкембето!
04.12.2024 20:19
Анонимен
Браво !!!!
25.11.2024 12:19
1
Мариета Илиева
Обожавам я,но рядко я готвя у дома,само аз си я хапвам.
Аз също олио не слагам , само 80-100гр. масло, 1 до 1 и 1/2 супена лъжица брашно за плътност(така предпочитам) запържвам леко, чаена лъжица червен пипер( пушен също става, вкусът е интересен, но различен от оригиналния) и изключвам котлона. Добавям цялото студеното мляко наведнъж при постоянно бъркане и продължавам 1 до 2 минути до пълното разтваряне на запръжката. Спокойно, не става на бучки. Всичко останало както е в тази рецепта.