Тази рецепта коментираха

Коментари (91)

Изпрати
Боро
Боро
01.04.2019 02:35
Icakka Liubenov точно това ви е проблемът в София- винаги се сравнявате със сърбитеv. Живял съм в Белите брези, Красно село, Бояна, Гоце Делчев. Имаше много комични моменти, всичките софиянки еднотипни с ботушки до коленете.Всички държави имат йогурт, но само България кисело мляко. Бактериите са различни. От Варна съм местният ти патриотизъм няна никакво покртитие
6
5
Ася Георгиева
Здравейте, първо искам да поздравя за страхотния сайт който е неизменен мой помощник в кухнята. Днес сготвих тази прекрасна рецепта за шкембе чорба и резултата беше невероятен, по вкусна шкембе чорба не съм яла в нито едно заведение! Благодаря
2
0
Icakka Liubenov
Icakka Liubenov
06.03.2019 12:05
Точно това е рецептата за шкембе чорба,не е никаква софийска измишльотини,дори сърбите я правят по абсолютно същия начин,а вие по Бургас,Варна,Каспичан и Голопръчково си слагайте квото си искате вътре,ако вие кеф си правете запръжка и от жаби......
8
9
Боро
Боро
17.02.2019 04:41
Това с прясното мляко ви е софиянска измишльотина. Само вие го правите така. Няма по отвратително нещо от попарата от шкембе !!! Много заведения смених в София и все тази отврат !!! ... Във Варна, Бургас дори и близкият ви Пловдив застройката винаги се прави с КИСЕЛО мляко ! Хората в коментарите си не случайно негодуват !!!
12
17
Stefka Ivanova
Stefka Ivanova
29.11.2018 14:16
Аз прибавям застройка от два жълтъка и малко брашно,за малко повече плътност и става отлична чорба.
25
11
Анонимен
Анонимен
15.05.2018 16:59
И аз също много благодаря!
6
0
Анонимен
Анонимен
15.05.2018 16:42
Страхотна рецепта! Благодаря много!
16
2
Потребител#202298
Оригиналната рецепта е:
200гр. Овче шкембе
200гр. Телешко шкембе
250гр. Свинско шкембе
3 средно големи моркова
2 глави лук
10 скилидки чесън
вода
2 ч.л. сол
Шкембета врът минимум 3 ч. Вадят се и се нарязват на кубчета. Больона се прецежда / не е задължително/.
Морковите и лука се рендосват и се пържат в 100 мл. олио, докато омекнат добре. Прецежда се хубаво и се добавя към шкембето. Ври още един час. Истинската шкембе чорба е с жълт цвят.
Чесана се пасира със солта и се добавя 100 мл. оцет. Слагаш в шкембе чорбата колкото желаеш. Може и лют червен пипер !
ДА ВИ СЛАДКО. / ДОБРЕ Е С БИРИЧКА /
19
61
Галя
Галя
01.09.2018 23:46
Ха ха ха и как измисли ,че прасетата имат шкембета?????
8
13
батко радко
батко радко
14.05.2018 10:29
Да напишете "оригинална" рецепта за шкембе е все едно да кажете "оригинална версия на народна песен".
45
1
Darina Glavanakova Bakard
Чорбата става много вкусна и без яйца и кисело мляко. Това е оригиналната рецепта, другите са добавени във времето. Ние у дома сме доволни. Благодаря за вкусотията!
54
12
Нина Севери
Нина Севери
07.02.2017 22:22
Само да добавя, че към шкембето се добавя свинско краче за сгъстяване, като после се изважда от чорбичката.
36
29
niki
niki
30.12.2017 23:22
С крачето става топла пача, а не шкембе чорба.
29
5
Людмил
Людмил
26.03.2017 11:48
Ако сложиш свинско или друго тогава Не е Шкембе чорба
41
7