Тази рецепта коментираха

Коментари (95)

Изпрати
Бойчо Николов
Телешкото шкембе се вари в обикновена тенджера от 10 до 12 часа - за да е добре сварено.
0
0
Потребител#234774
страхотна
0
0
rahhan
rahhan
02.07.2019 11:51
Не споря с никой! Аз по принцип си варя шкембето с телешки търнак, или опашка, ако няма със свинско краче, по някога слагам и език. Брашното си го запичам до златисто и си правя варена застройка и запръжка, с прясно мляко ми стои блудкава. Оцет, чесън и лют пипер са си задължителни! Не споря за оригиналност, просто така ми харесва!
0
0
evgeniq
evgeniq
30.06.2019 00:59
За първи път правя шкембе и се получи много вкусно, дори без тенджера под налягане. Чудесна рецепта
0
0
Боро
Боро
01.04.2019 02:35
Icakka Liubenov точно това ви е проблемът в София- винаги се сравнявате със сърбитеv. Живял съм в Белите брези, Красно село, Бояна, Гоце Делчев. Имаше много комични моменти, всичките софиянки еднотипни с ботушки до коленете.Всички държави имат йогурт, но само България кисело мляко. Бактериите са различни. От Варна съм местният ти патриотизъм няна никакво покртитие
12
7
Ася Георгиева
Здравейте, първо искам да поздравя за страхотния сайт който е неизменен мой помощник в кухнята. Днес сготвих тази прекрасна рецепта за шкембе чорба и резултата беше невероятен, по вкусна шкембе чорба не съм яла в нито едно заведение! Благодаря
2
3
Icakka Liubenov
Icakka Liubenov
06.03.2019 12:05
Точно това е рецептата за шкембе чорба,не е никаква софийска измишльотини,дори сърбите я правят по абсолютно същия начин,а вие по Бургас,Варна,Каспичан и Голопръчково си слагайте квото си искате вътре,ако вие кеф си правете запръжка и от жаби......
10
13
Боро
Боро
17.02.2019 04:41
Това с прясното мляко ви е софиянска измишльотина. Само вие го правите така. Няма по отвратително нещо от попарата от шкембе !!! Много заведения смених в София и все тази отврат !!! ... Във Варна, Бургас дори и близкият ви Пловдив застройката винаги се прави с КИСЕЛО мляко ! Хората в коментарите си не случайно негодуват !!!
21
19
Stefka Ivanova
Stefka Ivanova
29.11.2018 14:16
Аз прибавям застройка от два жълтъка и малко брашно,за малко повече плътност и става отлична чорба.
28
11
Анонимен
Анонимен
15.05.2018 16:59
И аз също много благодаря!
6
1