Браво много съм доволен от рецептата, вече е използвам и е в моят списък.
16.11.2023 18:51
3
1
1
Анонимен
Ина мен ми харесва
23.08.2024 12:35
Анонимен
Млякото топло ли е?
02.11.2023 13:39
3
1
Анонимен
Без олиото, това е рецептата за шкембе, простичка и лесна. Няма, мамина, няма бабина, няма североизточна, югозападна....това е единствената. Всичко друго е измишльотина.
27.04.2023 11:13
33
2
Stoevmobile
Без олиото - само с масло. :)
03.03.2022 00:12
7
6
Христо Славейков
Апропо вашата рецепта е абсолютно същата като моята, с изключение на това че слагате и мляко! Разбира се, всеки има право на свой вкус ....
09.01.2022 20:38
8
7
Райна Агова
Никога не съм правила и не съм опитвала шкембе, но рецептата е добра.
22.11.2021 17:26
2
2
Анонимен
Най-добрата рецепта е това за шкембе чорба
02.06.2021 07:44
9
1
Бойчо Николов
Най-важното според мен е направа на силен костен бульон, прецеден два път като основа на соса. За соса е хубаво да се използва качествено краве масло.
13.03.2021 08:53
23
4
1
Анонимен
Един човек, който да разбира! Шкембе без костен бульон не става!
21.08.2024 10:30
Потребител#271391
Рецептата , е много хубава.
06.03.2021 13:51
6
1
Grace404
Rosi Trifonova, mnogo blagodarja za rezeptata! Ne bjah pravila Shkembe, no stana super!
31.10.2020 20:16
5
3
Бойчо Николов
Телешкото шкембе се вари в обикновена тенджера от 10 до 12 часа - за да е добре сварено.
17.08.2019 13:25
4
24
1
Бойчо Николов
Красимир Маринов - казаха ми го от хора дето работят в шкебеджийниците. Разбира се може да се свари под налягане и времето значително се съкращава. Да не мислиш, че готовото шкембе дето продават го варят малко. Хубавото шкембе е от старо животно. Но какво да ти разправям, едно си баба знае-едно си бае. Ти господине, колко време го вариш?
14.11.2020 15:40
1
4
Потребител#234774
страхотна
16.07.2019 21:29
6
1
Потребител#177779
Не споря с никой! Аз по принцип си варя шкембето с телешки търнак, или опашка, ако няма със свинско краче, по някога слагам и език. Брашното си го запичам до златисто и си правя варена застройка и запръжка, с прясно мляко ми стои блудкава. Оцет, чесън и лют пипер са си задължителни! Не споря за оригиналност, просто така ми харесва!
02.07.2019 11:51
6
14
Боро
Icakka Liubenov точно това ви е проблемът в София- винаги се сравнявате със сърбитеv. Живял съм в Белите брези, Красно село, Бояна, Гоце Делчев. Имаше много комични моменти, всичките софиянки еднотипни с ботушки до коленете.Всички държави имат йогурт, но само България кисело мляко. Бактериите са различни. От Варна съм местният ти патриотизъм няна никакво покртитие
01.04.2019 02:35
19
13
Icakka Liubenov
Точно това е рецептата за шкембе чорба,не е никаква софийска измишльотини,дори сърбите я правят по абсолютно същия начин,а вие по Бургас,Варна,Каспичан и Голопръчково си слагайте квото си искате вътре,ако вие кеф си правете запръжка и от жаби......
06.03.2019 12:05
20
18
Stefka Ivanova
Аз прибавям застройка от два жълтъка и малко брашно,за малко повече плътност и става отлична чорба.
29.11.2018 14:16
30
14
Анонимен
И аз също много благодаря!
15.05.2018 16:59
8
1
Анонимен
Страхотна рецепта! Благодаря много!
15.05.2018 16:42
18
3
Потребител#202298
Оригиналната рецепта е:
200гр. Овче шкембе
200гр. Телешко шкембе
250гр. Свинско шкембе
3 средно големи моркова
2 глави лук
10 скилидки чесън
вода
2 ч.л. сол
Шкембета врът минимум 3 ч. Вадят се и се нарязват на кубчета. Больона се прецежда / не е задължително/.
Морковите и лука се рендосват и се пържат в 100 мл. олио, докато омекнат добре. Прецежда се хубаво и се добавя към шкембето. Ври още един час. Истинската шкембе чорба е с жълт цвят.
Чесана се пасира със солта и се добавя 100 мл. оцет. Слагаш в шкембе чорбата колкото желаеш. Може и лют червен пипер !
ДА ВИ СЛАДКО. / ДОБРЕ Е С БИРИЧКА /
200гр. Овче шкембе
200гр. Телешко шкембе
250гр. Свинско шкембе
3 средно големи моркова
2 глави лук
10 скилидки чесън
вода
2 ч.л. сол
Шкембета врът минимум 3 ч. Вадят се и се нарязват на кубчета. Больона се прецежда / не е задължително/.
Морковите и лука се рендосват и се пържат в 100 мл. олио, докато омекнат добре. Прецежда се хубаво и се добавя към шкембето. Ври още един час. Истинската шкембе чорба е с жълт цвят.
Чесана се пасира със солта и се добавя 100 мл. оцет. Слагаш в шкембе чорбата колкото желаеш. Може и лют червен пипер !
ДА ВИ СЛАДКО. / ДОБРЕ Е С БИРИЧКА /