Тази рецепта коментираха

Анонимен
Христо Славейков
Христо Славейков
Една наистина добра рецепта за шкембе чорба!
09.01.2022 20:27
9
1
Райна Агова
Райна Агова
Никога не съм правила и не съм опитвала шкембе, но рецептата е добра.
22.11.2021 17:26
2
2
Анонимен
Анонимен
Най-добрата рецепта е това за шкембе чорба
02.06.2021 07:44
9
1
Бойчо Николов
Бойчо Николов
Най-важното според мен е направа на силен костен бульон, прецеден два път като основа на соса. За соса е хубаво да се използва качествено краве масло.
13.03.2021 08:53
21
4
Потребител#271391
Потребител#271391
Рецептата , е много хубава.
06.03.2021 13:51
6
1
Потребител#240253
Потребител#240253
Абе какво е това прясно мляко 1 литър? Вие шкембе чорба ли правите или попара? За да е по-плътен бульона шкембето се вари заедно с едно джоланче, (което после се вади, обезкостява се, запича се леко и отива за мезе на бирата).
Застройката на шкембе чорбата е топла застройка от кисело млако, брашно и яйце..... ЗАПОМНЕТЕ ГО....
03.02.2021 09:54
34
48
7
Покажи всички подкоментари
Grace404
Grace404
Rosi Trifonova, mnogo blagodarja za rezeptata! Ne bjah pravila Shkembe, no stana super!
31.10.2020 20:16
5
3
Бойчо Николов
Бойчо Николов
Телешкото шкембе се вари в обикновена тенджера от 10 до 12 часа - за да е добре сварено.
17.08.2019 13:25
4
24
2
Покажи всички подкоментари
Потребител#234774
Потребител#234774
страхотна
16.07.2019 21:29
6
Потребител#177779
Потребител#177779
Не споря с никой! Аз по принцип си варя шкембето с телешки търнак, или опашка, ако няма със свинско краче, по някога слагам и език. Брашното си го запичам до златисто и си правя варена застройка и запръжка, с прясно мляко ми стои блудкава. Оцет, чесън и лют пипер са си задължителни! Не споря за оригиналност, просто така ми харесва!
02.07.2019 11:51
6
12
Вафличка
Вафличка
За първи път правя шкембе и се получи много вкусно, дори без тенджера под налягане. Чудесна рецепта
30.06.2019 00:59
6
2
Боро
Боро
Icakka Liubenov точно това ви е проблемът в София- винаги се сравнявате със сърбитеv. Живял съм в Белите брези, Красно село, Бояна, Гоце Делчев. Имаше много комични моменти, всичките софиянки еднотипни с ботушки до коленете.Всички държави имат йогурт, но само България кисело мляко. Бактериите са различни. От Варна съм местният ти патриотизъм няна никакво покртитие
01.04.2019 02:35
19
13
Ася Георгиева
Ася Георгиева
Здравейте, първо искам да поздравя за страхотния сайт който е неизменен мой помощник в кухнята. Днес сготвих тази прекрасна рецепта за шкембе чорба и резултата беше невероятен, по вкусна шкембе чорба не съм яла в нито едно заведение! Благодаря
17.03.2019 20:47
11
3
Icakka Liubenov
Icakka Liubenov
Точно това е рецептата за шкембе чорба,не е никаква софийска измишльотини,дори сърбите я правят по абсолютно същия начин,а вие по Бургас,Варна,Каспичан и Голопръчково си слагайте квото си искате вътре,ако вие кеф си правете запръжка и от жаби......
06.03.2019 12:05
20
18
Боро
Боро
Това с прясното мляко ви е софиянска измишльотина. Само вие го правите така. Няма по отвратително нещо от попарата от шкембе !!! Много заведения смених в София и все тази отврат !!! ... Във Варна, Бургас дори и близкият ви Пловдив застройката винаги се прави с КИСЕЛО мляко ! Хората в коментарите си не случайно негодуват !!!
17.02.2019 04:41
29
36