Тази рецепта коментираха

Анонимен
К К
К К
Много обичам шкембе!
17.05.2016 21:00
17
5
Христо Христов
Христо Христов
Колко много сълзи са пролети над това шкембе.Топло и с лют червен пипер мммм.Бкусотия
04.05.2016 17:33
32
3
ne6
ne6
Bravo!...Taka se pravi klasi4eskA "6kembe 4orba".
09.04.2016 13:49
26
7
Боби
Боби
Моята баба прави телешкото шкембе като го слага за ври цяла нощ на слаб огън, така бульона стана най хубав
05.03.2016 17:01
30
2
татяна
татяна
добра шкембе чорба,но моят съвет,като се загреете олио сложете червеният пипер оставете да се отаи и оберете само олио оцветенно от пипера,така става по красива чорбата.
05.03.2016 11:04
14
3
Йорданка Тасева
Йорданка Тасева
любимата ми чорба!
26.02.2016 14:13
16
3
емо
емо
аз го правя така> слагам шкембето да ври заедно сас телешки крачета след като се сварят се назязват и се оставят сас булюна като му добавям около 100 грама масло и картофено пюре да се згъсти булюна застроивам го с прясно млеко става много вкусно сервира се с лют пипер и счукан чеснов с оцет
23.01.2016 08:59
8
25
никнай
никнай
Неможах да разбера за каво ти е олиото след като никаде не го използваш и какви са тия измерителни единици "с.л." и "ч.л." ?

Аматьори .....
21.01.2016 23:12
6
41
3
Ivo
Ivo
Ами чети. Написано е къде е олиото !
А с.л. е супена лъжица, ч.л. е чаена лъжица. Май ти си пълен аматьор. Това всеки го знае.
23.04.2016 00:34
18
3
Аматьор
Аматьор
Аман от шефове, дето не знаят що е то с.л/ и ч.л. Пък и като си шеф, за какво ти е да можеш да четеш...., то четенето е за аматьорите.
04.02.2016 20:37
29
2
ааа
ааа
Супени лъжици и чаени лъжици
22.01.2016 11:12
10
Христо Христов
Христо Христов
От години си правя телешка шкембе чорба. Телешката шкембе чорба става много вкусна ако заедно със шкембето се варят и телешки крачета, тогава бульона става желиранолепкав и много вкусен- Млякото се прибавя накрая , може без брашно, само малко запръжка с червен пипер- Най-важното е чесъна и лютото да са в изобилие при хапването. Приятен апетит..!!
17.01.2016 18:43
32
6
Полина
Полина
Според мен се получава по-добре като се направи запръжка от брашно и червен пипер за цвят.
14.01.2016 00:02
24
10
Светлана
Светлана
Никой никъде не спомена, че за бульона от шкембето, по време на неговото варене се слага една голяма глава лук разрязана на две, един морков и 2 дафинови листа.Моят начин на правене на шкембе чорба е с яйце и кисело мляко.....имала съм заведение и и една готвачка туркиня, така го правеше.Мн повече ми харесва от с прясно мляко!
08.01.2016 10:04
38
36
1
Алексей Димитров
Алексей Димитров
Мила Светлана-дафинов лист, карамфил-босилек ,че и бахар не са подправките на шкембе чорба-но всеки има право да импровизира ,както си иска стига така да му харесва.
15.02.2021 12:36
Никола
Никола
Това е рецептата наистина, с малка забележка когато варят шкембето слагането е телешки капачки за по силен бульон и бульон а го разреждам 2 към 1 на 1л бульон 0,5л мляко , това е рецептата от червеният рецептурник и по принцип се сгъстява с малко брашно, но аз не сгъстявам
31.12.2015 09:52
12
8
2
Андре6ко
Андре6ко
Рецептата е за класическа шкембе чорба. Всички останали в коментарите са комични вариации. Морков? Дафинов лист?? яйце и кисело мляко??? Потрес! Не се излагайте, хора!
02.02.2016 10:46
42
7
5q
5q
"слагането е телешки капачки"...wtf ? Кво трябва да е това ? Какви капачки в яденето ? Обяснете по-ясно. Стана ми любопитно просто.
05.01.2016 22:08
1
2
Selim
Selim
С какво ще се сгъсти шкембе чорба без брашно ?
24.12.2015 20:03
7
4
3
Ivo
Ivo
Това не е манджа , чорба. За какво сгъстяване говориш ?
25.07.2016 00:45
6
2
никнай
никнай
Най-добрият метод за сгъстяване на супи, чорби и сосове е с царевияно нишасте ....
21.01.2016 23:16
4
5
5q
5q
Може една супа да се сгъстява и с картофено пюре (от това на прах), но за шкембето не е подходящо. Просто няма да прилича на шкембе. При това положение - по-добре без сгъстяване явно.
05.01.2016 22:10
3
4
Жана Сергеева
Жана Сергеева
Невероятно! Браво и Благодаря!
30.09.2015 10:32
10
2
boris
boris
Super
01.04.2015 19:27
2
вили
вили
Това е истинската шкембе чорба-без брашно и крумид и други притурки
29.03.2015 08:54
23
5
1
5q
5q
крУмид , really ?!? Еййй, аман от илитерати навсякъде... Надявам се, че не сте и такива готвачи като и грамотници.
05.01.2016 22:06
10
5
niko
niko
s vino stava I s rakia :D :D
15.03.2015 13:16
6
3
1
Ivo
Ivo
Като мезе....ок
23.04.2016 00:39
3
2
Pin2
Pin2
15 готвача да има, 15 рецепти ще кажат. За мен това е най-точната рецепта. Класика в жанра.
17.02.2015 14:03
37
12
Бай Иван стар шкембеджия
Бай Иван стар шкембеджия
Във всеки край на България рецептата е различна. Тази рецепта може да се каже, че е присъща за Западната част на България.. но пак повтарям, не навсякъде. Ако попитате хората от София през Кюстендил, Благоевград, Банско, Гоце Делчев та до Сандански и Петрич... това е оригинала. И може би са прави... има си и легенди за Царя, как е ял шкембе-чорба в Банско...
18.01.2015 20:56
41
3
1
Ирина
Ирина
Най доброто шкембе е това!!!
25.01.2015 20:38
31
7
Джоанна
Джоанна
Не добавяте ли 3,4 лъжици брашно?
13.01.2015 22:06
8
16