Тази рецепта коментираха

Анонимен
zlatka kirqkova
zlatka kirqkova
ще прбвам да ли дъщерями ще го хареса
09.01.2014 18:57
6
3
DJIGIT
DJIGIT
ще пробвам ... да видим щерка ми дали ще го хареса....
22.11.2013 19:25
6
3
loraruseva
loraruseva
Ето това е оригиналната рецепта.Много хубаво става.
15.10.2013 11:57
16
10
ЛИДИЯ ИВАНОВА
ЛИДИЯ ИВАНОВА
Шкембе чорбата е горчива,тогава когато шкембето не е измито добре или пък не е сварено хубаво. А това е наистина оригиналната рецепта.Всичко останало са добавки от различните региони на страната.
21.09.2013 10:56
9
6
марго
марго
старите рецепти за шкембе чорба са с 1 кисело2-3 сл брашно се загрява на котлона при непрекъснато бърканеи постепенно се долива вода и малко от бульона сол на вкус черен пипер 3-4 счукан чесан в 2 сл оцет да поври 5-10 минути и в тиганче се запържва 2сл олио със щипка червен пипер готовата супа се овкусява с лют червен пипер
тази рецепта е много по вкусна
















г
20.09.2013 21:42
14
20
Дебелия
Дебелия
Преди време срещнаш тази рецепта в интернет пространството, от тогава се превърна в любимата ми рецепта за шкембе чорба. Е винаги внасям по няколко дребни промени, но те са не много значителни. Млякото и бульона ги правя 2 към 1 в полза на бульона, работя с ароматно краве масло, вместо с олио и режа предварително шкембето, че после ми пари (тук експерти съветват да се кълца , но ... айде нема нужда). За чесъна и оцета съм напълно съгласен, че като престои е по-вкусно. Същото нещо може да се направи с пилешко месо, че жената с пушка немога да я накарам да опита шкембе.
20.09.2013 14:43
14
1
Любител-готвач
Любител-готвач
По-вкусно ще е ако бульона от варенето се изхвърли и се замени с такъв от телешки ребра.Иначе горчи.И млякото да е половин литър.Чесънът трябва да е престоял поне една нощ в оцета.Има една руска поговорка"На вкуса и цвет-товарища нет..."
20.09.2013 08:16
2
8
БОРИСЛАВА
БОРИСЛАВА
тука във Варна най-вкусната шкембе чорба може да се яде само на Гюрлата
19.09.2013 22:23
11
4
ВАЛКАТА
ВАЛКАТА
НАЙ ДОБРОТО ШКЕМБЕ ВИНАГИ СЕ Е ПРАВИЛО В БУРГАС.След сваряването направете варена застройка от 1 яйце 2-3 суп. лъжици брашно и 1 кофичка кисело мляко размесено с бульона докато заври при непрекъснато бъркане,изсипете го в тенджерата,хубаво е да сложите и свинско шкембе за аромат и вкус.Направете тази застройка и ще ядете най вкусната шкембе чорба...без прясно мляко.
19.09.2013 21:39
7
23
2
Покажи всички подкоментари
Христо Христов
Христо Христов
На майстора чорбата ряпа да яде. Правя си шкебе чорба като заедно със шкембето слагам и телешки крачета. Чорбата става пихтиеста и много вкусна- Опитайте и ще се уверите...!! Всичко останало си е като за шкебе. запръжката с червен пипер- Млякото и тн. Накрая ако няма чесън и лютив червен пипер шкембето не е шкембе.
13.09.2013 22:16
2
4
Павлета
Павлета
Според мен много по-добре става, след като вече свареното шкембе се добави към нов бульон, който се прави отново с чесън, лук на дребно и малко черен пипер. Накрая добавям млякото с малко брашно. Лично аз отделно запържвам червения пипер и заливам чесъна с него и оцета!
02.09.2013 18:30
7
Mitko
Mitko
рецептата е добра но ако сте го правили така супата е много рядка,ако сте ходили на ресторант ще забележите че е по гъста,ако ви харесва по гъста е хубаво да сложете 2 с. л. брашно да се запекат в тигана докато стане кафяво после ги добавете при варенето 10-на мин преди да е готово.Има друг аромат и специфичен вкус на мен лично много ми харесва.
П. С. това ми го каза готвач от най-посещавания ресторант
29.08.2013 02:55
3
4
1
Покажи всички подкоментари
Димо
Димо
Къде може да се пробва? :)
21.08.2013 18:49
2
2
Любомир
Любомир
Като махнеш миенето си е точно така )
17.06.2013 18:37
1
ТинтириМинтири
ТинтириМинтири
липсва само кокал телешки от джолан
17.06.2013 17:26
5
1