И ние го приготвяме по този начин и е много вкусно.В някой заведения сме яли и го правят с брашно и не е вкусно като това.
06.01.2017 19:47
44
16
Сергей Анчев
2 л. течност и 1 Кг. шкембе,което се е свило при варенето.
Без сгъстител. Много рядко. Да няма грешка?
26.11.2016 13:54
37
17
Алексей Димитров
Абе някак си байгън става с прясно мляко пък и за да си сипеш две паници мисля че продуктите не стигат Да ви кажа моята изпитана рецепта дето като я хапнеш чорбата отиваш да се преобличаш щото си се изпотил от удоволствие-Подробности при варенето няма единственото условие е да се запази обезателно бульона на шкембето Вадиш нарязваш и сега е важният момент В тава сипвате обилно олио-чорбата носи голямо количество олио без да разваля вкуса слагате две лъжици брашно и запържвате до златист загар за да не ви мирише чорбата на брашно С черпака наливате от бульона и слагате докато се получи достатъчно рядко за да го пресипете обратно в чорбата Забърквате и го оставяте да поври с шкембето Следващия момент -кофичка качествено кисело мляко и две яйца се разбиват идеално и като снемете чорбата от огъня пресипвате по малко в сместа като за целта ползвате разбира се по -голям съд и като изравните температурата го пресипвате в чорбата Връщате тенджерата за пет минути на огъня и сваляте Чорбата си е чорба -подправките са много ВАЖНИ прясно счукан чесън смесен с оцет и малко сол и обезателно едро смлян червен пипер За любителите на цвета винаги може да се изпържи малко червен пипер и да се добави в чорбата въпрос на вкус---да ви е сладко-АЛЕКС
23.11.2016 13:43
78
38
1
К К
Страхотна и подробна рецепта ни даде! Не съм правила с кисело мляко, но бих опитала, защото много я обичам тази супа!
27.11.2016 20:32
16
19
Людмил
Това е шкембе чорбата, простичко и бързо Другото са измишльотини което развалят вкусът на шкембе чорбата
16.11.2016 16:45
46
16
Елена Стефанова Йорданова
Най-доброто!
03.11.2016 09:22
21
13
Светлозар Димитров
Това е! Всичко друго са вариации!
18.09.2016 20:02
35
25
Dancho Boev
Шкембето се вари с телещки кокал от джолан за да се получи плътност на бульона. Класика е когато го консумираш да ти лепне на устните.След демокрацията всички станаха сапацитети в кулинарията.
26.08.2016 02:43
65
7
1
Добрин Андреев
Не е задължително да има кост.Може само сухожилията от костта да се вземат.Резултатът е същият.
27.09.2016 19:43
11
8
Потребител#175697
Навсякъде различно я правят.Аз лично съм пробвал всички варианти и съм стигнал до изводът,че наѝ-добре се получава и със прясно мляко и с кисело мляко ,брашно и жълтък от яѝце,заедно.Разбивам брашното с прясното мляко и го добавям към чорбата да ври,след което правя варена застроѝка само от кисело мляко с жълтък.На края загрявам маслото, добавям червеният пипер и веднага изсипвам във вече готовата чорба и разбърквам.После чесън ,оцет и лют пипер коѝ колкото обича.Не е по оригинала,но се получава уникално.
17.08.2016 16:01
114
24
Йорданка Тасева
всеки различно я приготвя, на мен лично ми е любима чорба и я ям навсякъде и по-различните краища я приготвят по различен начин
29.06.2016 12:36
24
4
Моника
Ще ме извинявате ама тук не е конкурс по правопис.... И не всички са толкова образовани "не всички са учили до 5-ти клас" повечето сме учили до 12-ти че и на горе и сме достатъчно умни да не се занимаваме със връждебни, завиждащи и необразовани в общуването и добрия тон хора! Омръзна ми от всезнайковци навсякъде едно и също това се пишело така па това едиси как хора не се имайте за богове а още по малко за господари на света.
Не го приемайте лично не се отнася за всички ви просто нямаше как да не го напиша. със избинение към всички и към авторката че така и нагрозих фона!
Рецептата е хубава правила съм я преди доста време !
28.06.2016 23:31
21
18
К К
Много обичам шкембе!
17.05.2016 21:00
17
5
Христо Христов
Колко много сълзи са пролети над това шкембе.Топло и с лют червен пипер мммм.Бкусотия
04.05.2016 17:33
32
3
ne6
Bravo!...Taka se pravi klasi4eskA "6kembe 4orba".
09.04.2016 13:49
26
7
Боби
Моята баба прави телешкото шкембе като го слага за ври цяла нощ на слаб огън, така бульона стана най хубав
05.03.2016 17:01
30
2
татяна
добра шкембе чорба,но моят съвет,като се загреете олио сложете червеният пипер оставете да се отаи и оберете само олио оцветенно от пипера,така става по красива чорбата.
05.03.2016 11:04
14
3
Йорданка Тасева
любимата ми чорба!
26.02.2016 14:13
16
3
емо
аз го правя така> слагам шкембето да ври заедно сас телешки крачета след като се сварят се назязват и се оставят сас булюна като му добавям около 100 грама масло и картофено пюре да се згъсти булюна застроивам го с прясно млеко става много вкусно сервира се с лют пипер и счукан чеснов с оцет
23.01.2016 08:59
8
25
никнай
Неможах да разбера за каво ти е олиото след като никаде не го използваш и какви са тия измерителни единици "с.л." и "ч.л." ?
Аматьори .....
21.01.2016 23:12
6
41
3
Ivo
Ами чети. Написано е къде е олиото !
А с.л. е супена лъжица, ч.л. е чаена лъжица. Май ти си пълен аматьор. Това всеки го знае.
23.04.2016 00:34
18
3
Аматьор
Аман от шефове, дето не знаят що е то с.л/ и ч.л. Пък и като си шеф, за какво ти е да можеш да четеш...., то четенето е за аматьорите.
04.02.2016 20:37
29
2
ааа
Супени лъжици и чаени лъжици
22.01.2016 11:12
10
Христо Христов
От години си правя телешка шкембе чорба. Телешката шкембе чорба става много вкусна ако заедно със шкембето се варят и телешки крачета, тогава бульона става желиранолепкав и много вкусен- Млякото се прибавя накрая , може без брашно, само малко запръжка с червен пипер- Най-важното е чесъна и лютото да са в изобилие при хапването. Приятен апетит..!!
Без сгъстител. Много рядко. Да няма грешка?
Не го приемайте лично не се отнася за всички ви просто нямаше как да не го напиша. със избинение към всички и към авторката че така и нагрозих фона!
Рецептата е хубава правила съм я преди доста време !
Аматьори .....
А с.л. е супена лъжица, ч.л. е чаена лъжица. Май ти си пълен аматьор. Това всеки го знае.