Тази рецепта коментираха

Анонимен
Stefka Ivanova
Stefka Ivanova
Аз прибавям застройка от два жълтъка и малко брашно,за малко повече плътност и става отлична чорба.
29.11.2018 14:16
30
14
Анонимен
Анонимен
И аз също много благодаря!
15.05.2018 16:59
8
1
Анонимен
Анонимен
Страхотна рецепта! Благодаря много!
15.05.2018 16:42
18
3
Потребител#202298
Потребител#202298
Оригиналната рецепта е:
200гр. Овче шкембе
200гр. Телешко шкембе
250гр. Свинско шкембе
3 средно големи моркова
2 глави лук
10 скилидки чесън
вода
2 ч.л. сол
Шкембета врът минимум 3 ч. Вадят се и се нарязват на кубчета. Больона се прецежда / не е задължително/.
Морковите и лука се рендосват и се пържат в 100 мл. олио, докато омекнат добре. Прецежда се хубаво и се добавя към шкембето. Ври още един час. Истинската шкембе чорба е с жълт цвят.
Чесана се пасира със солта и се добавя 100 мл. оцет. Слагаш в шкембе чорбата колкото желаеш. Може и лют червен пипер !
ДА ВИ СЛАДКО. / ДОБРЕ Е С БИРИЧКА /
30.11.2017 13:14
21
73
2
Покажи всички подкоментари
Darina Glavanakova Bakard
Darina Glavanakova Bakard
Чорбата става много вкусна и без яйца и кисело мляко. Това е оригиналната рецепта, другите са добавени във времето. Ние у дома сме доволни. Благодаря за вкусотията!
29.04.2017 13:34
62
15
Нина Севери
Нина Севери
Само да добавя, че към шкембето се добавя свинско краче за сгъстяване, като после се изважда от чорбичката.
07.02.2017 22:22
39
35
2
Покажи всички подкоментари
ПЕТКО ДЕЧЕВ
ПЕТКО ДЕЧЕВ
сложих 1,5кл.шкембе.стана невероятна вкусотия.
31.01.2017 19:55
44
2
Румяна милчева
Румяна милчева
И ние го приготвяме по този начин и е много вкусно.В някой заведения сме яли и го правят с брашно и не е вкусно като това.
06.01.2017 19:47
44
16
Калинов
Калинов
Всеки човек има различен вкус и всеки си приготвя шкембе чорбата както си му допада на самия него,но аз лично го приготвям точно по тази рецепта с добавката че запържвам една глава лук,3 супени лъжици брашно и червения пипер.Най-много ми допада този вариант и мисля че това е истинската шкембе чорба
25.12.2016 16:34
28
29
Сергей Анчев
Сергей Анчев
2 л. течност и 1 Кг. шкембе,което се е свило при варенето.
Без сгъстител. Много рядко. Да няма грешка?
26.11.2016 13:54
37
17
Алексей Димитров
Алексей Димитров
Абе някак си байгън става с прясно мляко пък и за да си сипеш две паници мисля че продуктите не стигат Да ви кажа моята изпитана рецепта дето като я хапнеш чорбата отиваш да се преобличаш щото си се изпотил от удоволствие-Подробности при варенето няма единственото условие е да се запази обезателно бульона на шкембето Вадиш нарязваш и сега е важният момент В тава сипвате обилно олио-чорбата носи голямо количество олио без да разваля вкуса слагате две лъжици брашно и запържвате до златист загар за да не ви мирише чорбата на брашно С черпака наливате от бульона и слагате докато се получи достатъчно рядко за да го пресипете обратно в чорбата Забърквате и го оставяте да поври с шкембето Следващия момент -кофичка качествено кисело мляко и две яйца се разбиват идеално и като снемете чорбата от огъня пресипвате по малко в сместа като за целта ползвате разбира се по -голям съд и като изравните температурата го пресипвате в чорбата Връщате тенджерата за пет минути на огъня и сваляте Чорбата си е чорба -подправките са много ВАЖНИ прясно счукан чесън смесен с оцет и малко сол и обезателно едро смлян червен пипер За любителите на цвета винаги може да се изпържи малко червен пипер и да се добави в чорбата въпрос на вкус---да ви е сладко-АЛЕКС
23.11.2016 13:43
77
38
1
Покажи всички подкоментари
Людмил
Людмил
Това е шкембе чорбата, простичко и бързо Другото са измишльотини което развалят вкусът на шкембе чорбата
16.11.2016 16:45
46
16
Елена Стефанова Йорданова
Елена Стефанова Йорданова
Най-доброто!
03.11.2016 09:22
21
13
Светлозар Димитров
Светлозар Димитров
Това е! Всичко друго са вариации!
18.09.2016 20:02
35
25
Dancho Boev
Dancho Boev
Шкембето се вари с телещки кокал от джолан за да се получи плътност на бульона. Класика е когато го консумираш да ти лепне на устните.След демокрацията всички станаха сапацитети в кулинарията.
26.08.2016 02:43
65
7
1
Покажи всички подкоментари