Защо се учудвате,че няма захар?! Това са класически " пури "с пълнеж орехи смлени с канела или така наречените "виненки".От 50години е рецептата и е точно такава!!
29.10.2013 14:43
3
1
Десислава
Правилно! Харесва ми
03.12.2013 16:49
мима димитрова
В тестото трябва да има щипка сол и малко захар на вкус - аз така правя маслените си сладки. Отгоре са обилно поръсени с пудра захар и затова тестото не бива да е много сладко, ама чак без захар...?! Освен това слагам 1:1 олио и мас - иначе е тежко и доста ронливо. И още: ако завия кифличките по този начин, локума или сладкото, или крема, потича като се стопли. Правя топче, притискам го в ръката си на кръгче, слагам пълнежа, който съм избрала и събирам отново на топче /сферичка/, което леко притискам в тавата. Не слагам хартия, нито мажа с олио - при толкова мазнина не е нужно. Изпечени, още горещи, ги нареждам на един ред и със сито ръся обилно пудра захар, следващия ред отгоре - също и т.н. ОПИТАЙТЕ, ДОБРИ ХАПЧИЦИ СА! САМО ЧЕ НЕ ИМ СЛАГАМ ВИНО!
Тази рецепта коментираха
Подобни рецепти
Последно Коментирани