Тази рецепта коментираха

Коментари (12)

Изпрати
Mancho Manchev
Mancho Manchev
16.07.2019 22:52
Доста хора се притесняват или не могат да се справят със соса. Истината е, че това е доста лесно и с практика се научава. Не е много по-различно от млечно-яйчен крем например.

Аз го правя така:
1. Изчаквам кюфтенцата да са готови и ги вадя почти всички, за да остане основно сосът им в тенджерата. Така не ми се пречкат при бъркането после.

2. Сместа ми - яйца, брашно и кис. мляко е в сравнително голяма и дълбока салатена чиния. Започвам да смесвам горещия сос със сместа. Черпак по черпак като винаги разбърквате веднага. По принцип се препоръчва яйца и кис. мляко да са със стайна температура, но мен ме мързи и забравям да ги вадя по-рано, а и не е нужно с повече внимание.

3. Смесвам почти всичкия сос със сместа! Т.е. пълня чинията и проверявам цялата смес (сос+яйца, мляко брашно) да се е сгорещила

4. Изливам обратно вече белият сос в тенджерата и на среден котлон разбърквам постоянно. Под постоянно се има предвид ПОСТОЯННО! Не оставяте нещата на самотек - брашното загаря, може да се пресекат яйцата и т.н. 10тина минути са достатъчни за брашното да сгъсти сместа.

Това е. Моля ви не смесвайте в охладен сос смес с яйца и брашно. Първо за айцата няма достатъчно температура за пастьоризация и второ не е особено полезно да ядете сурово брашно.

Надявам се да съм помогнал.
0
0
Anna Antonova
Anna Antonova
27.06.2019 16:54
Едва ли, ако бях спазвала точните указания забавянето соса, щеше да се получи. Чета повечето коментари, че им се е получило страхотно и не ми се вярва, защото когато правих тази рецепта за 1ви път и спазих всички указания, сосът ми се пресече. Този път охладих преди да смеся и се получи.
0
0
Mancho Manchev
Mancho Manchev
16.07.2019 22:41
Вижте моят коментар за насоки.
0
0
Anna Antonova
Anna Antonova
27.06.2019 16:55
*за соса
0
0
Милена Асенова
Не успях да се справя. Пресякох соса... Някой може ли да ми каже как изравнявате температурите и има ли някаква "тънкост", с която може да се избегне пресичане ?
1
0
Anna Antonova
Anna Antonova
27.06.2019 16:56
Като се охлади бульона преди да се смеси с киселото мляко.
0
0
Марияна борисова
Аз в каймата за кюфтетата слагам само белтък а не цяло яйце
4
4
Alesya Germanska
Alesya Germanska
18.01.2019 16:03
Рецептата е страхотна и ми се получава всеки път! Точните пропорции и точните подправки.
5
1
Magi Nikolova
Magi Nikolova
04.06.2018 17:33
Какво е количеството на водата в която се варят кюфтенцата?
12
1
daritt
daritt
06.06.2018 13:36
Трябва да се покриват с вода.
5
1
Яница Николова
Чудесна рецепта!
8
2
Aleksandar Kovachev
Aleksandar Kovachev
29.04.2018 21:28
Има нещо неясно в рецептата , къде се слага черния пипер , и колко грама чубрица в кюфтетата?
2
4
Петя
Петя
17.03.2018 01:07
Любими у дома:) Аз обикновено сварявам леко ориза в МФ и поизстинал го прибавям към каймата,така кюфтетата се сваряват за по-кратко време.
13
0
Потребител#205410
Страхотни са
10
0