Тази рецепта коментираха

Анонимен
Анонимен
Анонимен
Много добре се получи
08.02.2024 12:09
1
Потребител#333072
Потребител#333072
Този сос никога не ми се е получавал...до сега..перфектен!!! Сложих 2,2 ли вода и един изстискан лимон...супер!
11.09.2023 21:35
4
1
Анонимен
Анонимен
Ориза в каймата го слагам полусварен.
16.07.2023 07:33
7
Анонимен
Анонимен
а колко вода в 500 гр кайма?
01.05.2023 18:06
2
1
Покажи всички подкоментари
Анонимен
Анонимен
И застройката се добавя сока на един лимон+добавени те неща
15.02.2023 21:53
4
Анонимен
Анонимен
Рецептата е супер! Ястието се получи много добре. Само накрая добавих "щипка любов" - бучка масло ?
14.11.2022 22:21
11
Амбалика
Амбалика
Благодаря за рецептата и за полезните коментари. Една хитринкаи от мен - в каймата слагам белтъците, а в соса - жълтъците, това улеснява нещата. Успех на всички, решили да си сготвят тези чудесни кюфтенца!
11.11.2022 10:47
22
4
Анонимен
Анонимен
Аз имам проблеми със стомаха и не пържа брашното в мазнина, а леко го запичам на сух тиган с постоянно бъркане. Отмествам тигана от котлона и тогава добавям мазнината. Разбърквам и започвам да добавям бульон до получаване на рядка каша. След това добавям разбитите яйца с мляко и цялата смес изливам в тенджерата при останалия бульон. Добавям кюфтенцата и варя още 10мин.
06.11.2022 12:09
9
5
Анонимен
Анонимен
Не ми хареса вкуса на сурово брашно
Запържен леко в масло е по вкусно но толкова здравословно ?
24.01.2022 12:40
1
2
Maria Getova
Maria Getova
Здравейте. Рецептата стана супер, всички много ги харесаха, но понеже мен винаги ме е страх да не ми се пресекат яйцата и се обадих на баба, за помощ. Та .. какво направих...

1. След като станаха готови кюфтетата и ги извадих от водата я отместих от котлона за да по изстине малко (10мин)
2. През това време си разбих яйцата и млякото, сложих малко лимонтозу (пол. ч.л.) и съвсем малко захар, за да убие киселото
3. След това в касеролката си сложих малко олио и запържих брашното. Сложих малко от бульона за да стане на кашичка, като сос бешамел и го отместих от котлона.
4. След това в яйчената смес сложих няколко черпака от бульона за да затопля сместа и после по малко започнах да слагам от яйчената към брашнената смес и я върнах обратно на котлона.
5. След като стана хомогенна смес върнах цялата смес в тенджерата, в която първоначално вряха кюфтетата и я сложих на котлона като добавих и кюфтетата вътре. Така завря още веднъж за 10тина минути и овкусим с малко черен пипер и чубрица.

По заръка на баба! Много вкусни станаха .. и НЕ се пресякоха ☺️
01.04.2020 19:10
32
11
Ivan Kazancev
Ivan Kazancev
Ако искате сосът да не ви се пресече,направете застройката САМО със жълтък. Махнете белтъците и постоянно бъркайте. Късмет :)
31.01.2020 20:59
9
2
Mancho Manchev
Mancho Manchev
Доста хора се притесняват или не могат да се справят със соса. Истината е, че това е доста лесно и с практика се научава. Не е много по-различно от млечно-яйчен крем например.

Аз го правя така:
1. Изчаквам кюфтенцата да са готови и ги вадя почти всички, за да остане основно сосът им в тенджерата. Така не ми се пречкат при бъркането после.

2. Сместа ми - яйца, брашно и кис. мляко е в сравнително голяма и дълбока салатена чиния. Започвам да смесвам горещия сос със сместа. Черпак по черпак като винаги разбърквате веднага. По принцип се препоръчва яйца и кис. мляко да са със стайна температура, но мен ме мързи и забравям да ги вадя по-рано, а и не е нужно с повече внимание.

3. Смесвам почти всичкия сос със сместа! Т.е. пълня чинията и проверявам цялата смес (сос+яйца, мляко брашно) да се е сгорещила

4. Изливам обратно вече белият сос в тенджерата и на среден котлон разбърквам постоянно. Под постоянно се има предвид ПОСТОЯННО! Не оставяте нещата на самотек - брашното загаря, може да се пресекат яйцата и т.н. 10тина минути са достатъчни за брашното да сгъсти сместа.

Това е. Моля ви не смесвайте в охладен сос смес с яйца и брашно. Първо за айцата няма достатъчно температура за пастьоризация и второ не е особено полезно да ядете сурово брашно.

Надявам се да съм помогнал.
16.07.2019 22:52
36
6
Anna Antonova
Anna Antonova
Едва ли, ако бях спазвала точните указания забавянето соса, щеше да се получи. Чета повечето коментари, че им се е получило страхотно и не ми се вярва, защото когато правих тази рецепта за 1ви път и спазих всички указания, сосът ми се пресече. Този път охладих преди да смеся и се получи.
27.06.2019 16:54
5
1
2
Покажи всички подкоментари
Милена Асенова
Милена Асенова
Не успях да се справя. Пресякох соса... Някой може ли да ми каже как изравнявате температурите и има ли някаква "тънкост", с която може да се избегне пресичане ?
16.06.2019 22:01
1
1
1
Покажи всички подкоментари
Марияна борисова
Марияна борисова
Аз в каймата за кюфтетата слагам само белтък а не цяло яйце
26.02.2019 21:14
9
6