Това е най-хубавата рецепта за торта Гараш! С нея, леко допълнена, миналата година спечелих второ място в първия конкурс за правене на торта Гараш в Русе. Миналата 2022 г. торта Гараш бе избрана за най-хубава шоколадова торта от всички торти по целия свят в класацията на Taste Atlas! Благодаря! ❤️
26.08.2023 16:20
25
Dianagergana
Уникална рецепта ! Моята торта Гараш стана перфектна! Всички гости бяха щастливи и доволни :)
08.10.2024 10:13
1
Анонимен
Супер стана! Браво за рецептата! Блатовете без брашно са страхотни!
25.02.2024 07:26
Анонимен
Харесва ми тортата Гараш, но не се наемам да я направя. Страх ме е, че нищо няма да излезе. Аз много пъти съм яла Гараш, но е тежка торта. Накъртя и трябва да се яде много малко парченце
27.12.2023 20:12
Анонимен
Здравейте! Със заквасена сметана ли се прави?
04.03.2022 09:16
4
2
Стефана
Аз я правя с 400 гр. заквасена сметана и става чудесна!
15.10.2023 07:00
1
Анонимен
С течна сметана на Pilos, най добре от Лидъл, 30%
Не се купува сметана за торти.
30.04.2023 14:09
2
Потребител#255465
Аз не намирам нищо общо между Сахер и Гараш. Нито като вкус нито като начин на приготвяне. За да се нарече нещо реплика на друго трябва почти да няма разлики. А тук имаме един шедьовър на сладкарството. Което незаслужено наричате реплика. Колкото и лесна да изглежда за приготвяне, много малко сладкари се наемат да я правят по оригинална рецепта и автентичен вкус. Така че , отдайте заслуженото на Гараша, не го наричайте реплика. С уважение.
06.05.2020 18:47
31
3
1
Потребител#255465
Това означава че, не сте яли нито Сахер, нито Гараш.
28.12.2020 09:35
2
3
Maya Staneva
Разполагам само с черен шоколад 70%, който не е за топене, а за директна консумация, дали мога да го използвам в рецептата?
20.04.2020 09:00
12
Елена Томова
Тортата изглежда добре, но без животинската сметана която се ползваше преди години за направа на тортата, вкуса няма да е същият. Правехме тави с торта Гараш с майка ми за цяла София навремето....Ако можех да намеря такава сметана, щях да си спретна една тортичка с вкус от 80те....
11.06.2019 20:30
26
1
2
Стефана
Заквасената сметана си е от краве мляко, и с нея вкусът е неподражаем!
15.10.2023 07:05
Анонимен
Може ли и вашата рецепта
06.08.2023 14:36
Яница Николова
Супер!
12.08.2018 21:33
2
Потребител#201146
Здравейте,
а каква сметана се използва за крема - течна или заквасена?
Поздрави!
29.05.2018 08:15
3
1
5
Анонимен
Става перфектно и с маскарпоне.
15.02.2024 21:47
Анонимен
ЗАКВАСЕНА
23.12.2023 22:30
Стефана
Заквасена сметана.
15.10.2023 07:05
Анелия
Течна и се бърка с миксер.
28.02.2020 15:26
3
marcheva14
Добави коментар. ЗАКВАСЕНА СМЕТАНА
29.05.2018 14:27
7
26
Валентина Миленкова
Здравейте искам да попитам дали на най горния блат се слага от крема или само от страни.Защото на снимката виждам крем само а 3 места.
11.04.2018 16:29
17
2
1
Стефана
Първо се слага направо блат, крем, да са с равна височина, и така, докато свършат блатовете, а за отгоре и отстрани ми остава малко крем. Слагам я с формата да се стегне в хладилника поне за час и после я заливам с ганаша. Важно за торта "Гараш" е шоколадовият ганаш да е със същия шоколад като в пълнежа.
15.10.2023 07:08
Потребител#208180
Рецептата е прекрасна и си струва да се опита!
03.03.2018 20:41
7
3
marcheva14
Разрешавам си да кача още една снимка, защото сега вече тортата е окончателно стегната и много добре се разрязва и шоколада става идеално равен, не се чупи, остава твърд и хрупкав, което се и търсеше.
01.11.2017 00:01
42
4
marcheva14
Здравейте, мили девойки, Дани и Албенка! Благодаря за хубавите думи!
Тортата е елементарна за направа. От много години търсих оригиналната рецепта за Гараш, по една случайност я открих в една стара, много стара кулинарна тъничка книжка на моя приятелка , книжката е от 1900 г. Посивяла, скъсанка тук там, но вътре една прекрасна рецепта и аз си я откраднах, веднага я приложих и то взе, че се получи една прекрасна торта. Този крем е разкошен, може и да се приготви със сладкарската сметана, там в скоби е написано, но аз ползвах заквасена, защото имах на разположение в момента. Дани, тортата е деликатна, но на вкус, фин шоколадов вкус, но за направа си е елементарна, мисля, че и така съм отбелязала при изписването на рецептата, "лесна торта". Пробвайте я някой ден, заслужава си. Още веднъж , благодаря! Най-сърдечен поздрав! Марчето
30.10.2017 11:35
22
5
1
Yordanka Kovacheva
Аз със сигурност и се заканих на тортичката :) Отново благодаря!
30.10.2017 11:49
3
3
Албена Асенова
О,невроятна.При първа възможност ще се опитам да я приготвя. Перфектно описана от перфектен готвач!
30.10.2017 10:29
5
4
Yordanka Kovacheva
Обожавам тази торта! Винаги съм си мислила, че е много деликатна за приготвяне, но сега като прочетох твоята рецепта ,Миме ,се видях напълно способна да я направя. Много благодаря за хубавото описание и Поздравления!
30.10.2017 09:20
24
Петя Георгиева Дадачева
Как така блатовете се пекат един по един ?!!?! А другите през това време втасват ли ?! 5-6 блата .... ?! торта "Гараш" е не по висока от 6 см . нещо тук е сбъркано .
14.04.2020 23:00
4
20
6
Анонимен
Супер си е тортата, нищо сбъркано няма. Блатовете са тънки като нямат брашно, бакпулвер и т.н.
25.02.2024 07:30
Анонимен
Нищо сбъркано няма. пекат се тънки блатове, всеки един поотделно. Няма от какво да втасват - oрехи, захар и белтъци.
27.12.2023 22:00
2
Анонимен
Това е точната рецепта за Гараш. Много пъти съм я правила.
23.12.2023 22:31
1
Стефана
Торта "Гараш" трябва да е висока 4,5 см. Блатовете се пекат сравнително бързо, така че е вярно, че последните блатове са малко по-различни на консистенция от първите, но при опичането им тази разлика се заличава.
15.10.2023 07:03
3
Петя Георгиева Дадачева
трябваше да сложа втасват в кавички , но и без тях трябва да се досетиш , че сместа за блатовете трябва да бъде изпечена веднага , а не да престоява . Явно си влизала в кухнята само да почистиш .
23.01.2021 17:28
4
14
Вики Николова
Как е възможно да втаса благ, в който нямате нито сода, нито бакпулвер, нито какъвто и да било набухвател. Как ще втасат белтъци със захар и орехи?
Не се купува сметана за торти.
а каква сметана се използва за крема - течна или заквасена?
Поздрави!
Тортата е елементарна за направа. От много години търсих оригиналната рецепта за Гараш, по една случайност я открих в една стара, много стара кулинарна тъничка книжка на моя приятелка , книжката е от 1900 г. Посивяла, скъсанка тук там, но вътре една прекрасна рецепта и аз си я откраднах, веднага я приложих и то взе, че се получи една прекрасна торта. Този крем е разкошен, може и да се приготви със сладкарската сметана, там в скоби е написано, но аз ползвах заквасена, защото имах на разположение в момента. Дани, тортата е деликатна, но на вкус, фин шоколадов вкус, но за направа си е елементарна, мисля, че и така съм отбелязала при изписването на рецептата, "лесна торта". Пробвайте я някой ден, заслужава си. Още веднъж , благодаря! Най-сърдечен поздрав! Марчето