Тази рецепта коментираха

Анонимен
Анонимен
Анонимен
За бидон 120 литра. 50 литра смокини (на кг. не съм ги мерил) се смилат с бъркала, добавят се 10 кг. захар, за да изкарате повечко ракия, 10 п. лимонтузу за да изкарата изобщо ракия и 50 литра вода, не повече за да не разредите захарността. Този материал се равнява на 20 литра ракия от 45 градуса.
18.09.2023 08:57
1
Анонимен
Анонимен
И ние така я правим но все пак захарноста не трябва да над 23 градуса, за да започне ферментацията, а когато е готова за варене, се проверява със запалка, ако гасне огъня е готов материала, и по най бързия начин на казана за варене. Относно градуса е въпрос на вкус, плодовите ракии е добре да са около 40 градуса
17.09.2023 13:48
Анонимен
Анонимен
Как да позная края на ферментацията
04.09.2023 16:16
2
Анонимен
Анонимен
А лимонтозуту защо се слага?
25.08.2023 10:34
Анонимен
Анонимен
...за баба на село
17.09.2022 22:35
Асен
Асен
Глупости! 38 градуса за смокиновата ракия, е нищо!
Тази ракия, трябва да има поне 52 градуса!
27.03.2014 10:56
21
6
1
Покажи всички подкоментари
Чичо
Чичо
Браво на Иван! Колко време отлежават смлените смокини, какво означава "затворете"? Според моето скромно мнение 10 кг. захар на 30 л. вода е много, като се има предвид, че смокините са доста сладки.
08.10.2013 19:14
12
6
иван
иван
38градуса това ракия ли е
08.04.2013 16:03
13
4
1
Покажи всички подкоментари

Последно Коментирани