Тази рецепта коментираха

Анонимен
Анонимен
Анонимен
Гледам тука, всичко селско. Всички туршии селски, дори има и царска селска или селска царска. Или е от Царско село, или е на селския цар. Явно селското е много модерно!?
14.10.2022 10:02
1
Мария
Мария
Мили момичета и момчета - и млади и не съвсем, като мен!
Използвайте ХРЯН!!!!!Той спира ферментацията на киселото зеле и става и за туршии! Химията не я харесвам! Пробвано!!!
Бъдете здрави!
31.10.2014 16:49
22
Крис
Крис
Препоръчвам калиев сорбат, вместо опасният натриев бензоат. Засега го намирам само във веригата "Пикадили". Някои ползват смачкани лимони, но не знам пропорциите.
06.02.2014 05:06
1
5
drosi
drosi
Тази туршия става най-хубава за зимата.С годините съм се спряла на тази пропорция-40 гр.едра сол на литър вода.Саламурата завира и като се охлади се сипва при зеленчуците.Натриевият бензоат-по-късно-когато туршията стане готова.
24.11.2013 15:14
3
2
тин
тин
А,саламурата как се слага?-топла или студена?
09.09.2013 00:46
8
2
Павлина Стаменова
Павлина Стаменова
След дълго търсене на рецепта за туршия в бидон,в книги, списания, мои записки, след дискусии със съседки и приятелки, накрая се сетих за Чичко Гугъл и тази рецепта ми грабна вниманието от пръв поглед. Направих я, но не съм сложила още натриевия бензоат. Не разбрах - в самото начало ли се слага или след ферментацията? Благодаря на авторката, която е публикувала рецептата и се надявам да е сполучлива!
08.09.2013 21:21
4
2
цбетелина
цбетелина
не ми харесва добавянето на ракообразуващия натриев бензоат Е211
12.10.2012 20:57
5
2
Туршийояда
Туршийояда
Перфектна... Това ще е туршията за тази зима. Бидон има, ракия има, отивам за зеленчуците и почвам :)
04.10.2012 21:28
3
3