Тази рецепта коментираха

Анонимен
Добринка Петкова
Добринка Петкова
Любимото ми гювече -така го приготвяха в ресторанта в който работех,като слагаха луканка и се казваше Сирене по Врачански,без колбас е по Шопски.
14.05.2016 08:44
4
1
Георги
Георги
Monika Ivanova, защото "Петрохан" или пък още повече сръбска наденица, това си е жива порнография,т.е. нечия измислица. Някой някога знаел ли ти е какви са тия неща? А и с прибавянето на колбас това вече е сирене по шопски, не по врачански!
14.05.2016 08:00
3
Георги
Георги
И да спрем с препирните накрая, ето ви нещо от местния Врачански фолклор(жалко, че снимката не може да се отпечата тук):

Сиренье по врачански
Мерак. Кюмбе. И жежка фурна.
И гювече – да й го турна.
И сиренье стотина грама.
Пресичано – като за двама.
Отгоре слагаме яйцето,
Да праи леко запеканка.
(Да не забраите чушлето! –
Ама йуто като зла врачанка)
Фръли го за неколко минути:
омекват сички атрибути
и стаа, баце страотия –
да муунеш и една ракия,
па да подвикнеш великански
те тва е сиренье по врачански!
Огнян Пищиков - Баце

А "пресичано" по нашия край наричаме нашенската си,домашна, българска, консервирана подправка за супи и ястия - смес от накълцани на ситно чушки и домати и "пресечени" със салицил или аспирин.
03.03.2016 08:27
16
1
Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
И ние така приготвяме тази рецепта,много е вкусна.
25.02.2016 00:10
6
никнай
никнай
А ако вместо наденица му сложа риба дали ще стане по силистренски - хайде стига бе, слагате имена на класически ястия за бъркочите си които нямат нищо общо с оригинала ....
20.02.2016 21:17
2
4
Георги
Георги
Това е някаква изгъзица от някоя чудеща се какво да прави дама. Какви са тия простотии "колбас Петрохан или Сръбска наденица"?! Това е по-скоро Сирене по шопски, а не по врачански!После, къде е лютата чушка? Ей, хора, научете елементарни неща бе, дявол д аго вземе. "Сирене по врачански" е БЕЗ МЕСО!!! Оставете тия глупосто с наденици, с кренвирши и тем подобни измишльотини!!!
19.02.2016 22:48
11
1
Adriyana - Adi
Adriyana - Adi
Аз мисля че всеки може да си сложи любимите продукти и да си го кръсти както пожелае
19.02.2016 17:54
6
1
Покажи всички подкоментари
Tommy Tomov
Tommy Tomov
Аз знам,че без колбас е сирене по шопски,а с колбас е сирене по тракийски!Все пак 15 години съм работил в най-хубавите български курорти,но рецептата е хубава!
19.02.2016 17:50
4
1
AZ
AZ
Ми то У ваше село ако не е имало Петрохан и Сръбска наденица, У нашето гооолемото всичко си имахме! :)
Чеснто казано не знаех, че гюведжетата се казват така, аз само така си ги правя, и то с най различен колбас !:)
19.05.2014 15:13
1
3
елена
елена
без колбас рецептата се нарича сирене по шопски
17.01.2014 22:50
8
1
Георги
Георги
Това е някаква пародия на "Сирене по врачански"!!! Първо, рецептата е основно с краве сирене, масло, люто чушле и яйце(в редки случаи), не с наденици някакви, второ някога не е имало нито сръбска наденица, нито "Петрохан"! Откъде ги е измислила "авторката"???
17.01.2014 20:49
3
2
1
Покажи всички подкоментари
ВРАЧИАНКУ
ВРАЧИАНКУ
айде сбийте се врачанките за един колбас ама че сте тъпи
05.01.2014 14:52
4
7
1
Покажи всички подкоментари
Марина
Марина
Гювеча не се слага в загряна, а в СТУДЕНА фурна, в противен случай ще се разделите с него.
02.12.2013 17:19
10
1
Ема
Ема
Аййй, колко грешки от бързане!
26.11.2013 18:58
1
Ема
Ема
Не самоче не се слага колбас, а и домати не се слагат. Оригиналното сирене по врачански е само сирене с масло, червен пипер и люто чушле. С домате и лук е вече сирене по шопски, а с колбас е вече някаква импровизация по темата.
26.11.2013 18:57
1
2