Истината е че продуктите(сирене,кашкавал,домат,чушка и масълце)се затварят във фолиото и се пекат на фурна.Да ястието е гръцко казва се буюрди и се сервира в глинена купичка.Поръчвали сме го хиляди пъти по ресторантите в Гърция и е уникално пробвала съм да си го направя и сама но някък си не се получава същият вкус.Лично съм викала готвача да ми обясни как точно се прави но явно проблемът е във вкусовите качества на продуктите (България-Гърция).
30.06.2016 16:43
10
4
Потребител#172469
Изглежда супер лесно и вкусно - ще се пробва!
Благодаря за идейката :)
30.06.2016 16:42
3
1
Дора
Направо не мога да повярвам, че поне 12 човека заедно с измислилия тази рецепта се правят на готвачи. То не беше фолио в купичка без да е омазнено и после лепнато сиренето, или пък друг тъпак сложи яйце в микровълновата, друг пък предлага върху кашкавала масло. Наистина ли е пълно с некадърници не мога да разбера. Предлагам на тези 12 плюс измислилия тази рецепта да не влизат повече в кухня, защото след църквата и спалнята това място е свещено.
05.08.2014 18:15
46
13
2
Ivo
Очевидно обичаш само традиционната бг кухня. Така приготвеното сирене се сервира в Гърция, но в затворено фолио.
18.08.2016 18:40
1
Monika Ivanova
а защо какво лошо има? аз обожавам сирене във фолио..казвате ли че няма такова нещо или какво?
05.05.2016 22:34
10
3
Danie
Да не експериментирайте , но все пак става.Когато преди да сложите гуведжето с готовото вече за печене сирене +яйце във микровълновата фурна - набодете яйцето с вилица , за да се спука жълтъка и после печете ястието. Това е единственият начин за приготвяне на ястието , но ако не го направите яйцето ще гръмне и ще опръска всичко наоколо
03.08.2014 23:08
6
5
В.
Яйце в гювече, в микровълнонва фурна - не експериментирайте
08.05.2014 12:36
11
3
katya
Става добре с печена и сурова чушка.
28.10.2013 09:33
1
2
елиана
Същото ще получите, ако използвате гювече в микровълнова фурна за около 5 минути. Може отгоре да чукнете и 1 яйце.
10.10.2013 10:41
5
6
Ekaterina
Не разбрах отворени ли се пекат, или се завиват в фолиото?!
28.09.2013 11:52
3
2
Петя
Чудесна рецепта - само че аз я направих в малки тавички от фолио, за по една порция. И моят вариант е ред сирене, ред резени домати, като сиренето редувах с бяло саламурено, топено с различни аромати, и пушено топено. Със зехтина прекалих, но за другия път ще знам. :-)
18.09.2013 08:52
3
2
marisa
Не маже тавата аз сложих масло и стана страхотно
15.09.2013 20:16
йовчо
Тавата се подмазнява за да не ви е сухо фолиото , когато го ядете.
15.09.2013 14:57
12
1
1
Аййй
Много си сладък,фолийчо!
01.01.2014 16:59
4
анонимна
зашото трябва да изпечем и фолиото ,затожа ж подмазнена тава.
15.09.2013 13:06
1
1
Аййй
Ти се научи да пишеш а след това коментирай!
01.01.2014 17:01
9
валя
Защо се намазнява тавата
01.06.2013 20:54
x
може и парче масло да се сложи отгоре :)
01.06.2013 20:31
1
Цонка Вълева
само не разбрах защо е сирене във фолио като може и кашкавал да е ----няма разлика
Благодаря за идейката :)