Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Панирано Свинско Контрафиле със сос

Панирано Свинско Контрафиле със сос

Сергей АнчевСергей Анчев
Готвач
2292k3423
Панирано Свинско Контрафиле със сос
Снимка: Сергей Анчев
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Крехко свинско с ароматен сос - винаги може да ни каните на такъв обяд"

Необходими Продукти

  • свинско контрафиле - 8 бр. шайби (1 - 1.5 см)
  • яйца - 2 размер М
  • олио - 5 с.л. растителна мазнина
  • брашно - около 1 ч.ч.
  • червено вино - 1 ч.ч. хубаво
  • сладко от боровинки - 3 с.л., предимно плодове
  • бира - 2 с.л.
  • горчица - 1 ч.л.
  • ябълков оцет - 2 с.л.
  • черен пипер - 1 ч.л. смлян
  • чесън - 1 скилидка
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Контрафилето се осолява, поръсва с малко пипер и се начуква леко през прозрачно фолио. Намазва се с оцет и се оставя в хладилника за 1 ч.

Приготвя се гъста панировъчна каша от яйцата, бирата, горчицата и необходимото количество брашно.

Месото се подсушава, овалва в кашата и се пържи в загрятата мазнина по около 1 мин от всяка страна.

В маслото /след като се прецеди/ се запържват 2 с.л. брашно и смачканият и ситно нарязан чесън.

Добавят се виното, останалите оцет, черен пипер и боровинките.

Посолява се и леко се сгъстява.

Как ще го сервирате, си е ваша работа. Аз предпочитам със зеленчуци, люти чушки и сухо червено вино.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: