Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Ньоки с бекон и пармезан на тиган

Ньоки с бекон и пармезан на тиган

Ньоки с бекон и пармезан на тиган
Снимка: Камелия Григорова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
3
"Пакет Ньоки и 15 минути в кухнята са достатъчни за приготвянето на вкусен обяд"

Необходими Продукти

  • ньоки - 1 пакет (500 г)
  • сметана - 250 мл
  • бекон - 150 г
  • пармезан - 150 г
  • подправки - босилек, розмарин
  • зехтин
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме да варим ньоките във тенджера с вряща вода със сол.

Времето за варене е около 15 минути и сигурен знак, че ньоките са сварени, е като почнат да изплуват на повърхността.

През това време нарязваме бекона на малки парченца и го запържваме леко на тиган.

След това добавяме и сметаната за готвене и разбъркваме. Докато са още горещи, ньоките ги отцеждаме от водата и добавяме малко зехтин.

Добавяме готовия сос от сметана и бекон към горещите ньоки, за да може да попият добре от соса.

Добавяме и подправките.

Сервираме горещи, като отгоре настъргваме обилно с пармезан.

Ньоките с бекон и пармезан на тиган са много вкусни!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: