Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Гювеч»Тиквички с домати и бекон на тиган

Тиквички с домати и бекон на тиган

Тиквички с домати и бекон на тиган
Снимка: Веселина Константинова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3
"Непретенциозно, но много вкусно ястие, подходящо и за начинаещи кулинари."

Необходими Продукти

  • тиквички - 2 бр. средни
  • чушки - 2 бр. червени
  • чери домати - 200 г
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • олио
  • сол
  • пармезан - 150 г настърган
  • бекон - 200 г
  • магданоз - свеж
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете тиквичките и чушките. Нарежете на кубчета и подходящи парченца.

Загрейте 2-3 с.л. олио в подходящ тиган. Запържете нарязаните зеленчуци, като разбърквате междувременно.

Прибавете нарязаните скилидки чесън и бекон.

Разбъркайте и гответе до готовност на зеленчуците.

Прибавете чери доматките.

Гответе още 3-4 минути. Овкусете със сол.

Накрая прибавете настъргания пармезан и гответе до разтопяването му.

Поднесете ястието от зеленчуци, като поръсите със ситно нарязан свеж магданоз.

Вкусно ястие от летни тиквички с бекон и пармезан!

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: