Печени тулумбички

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5019k
Печени тулумбички
Снимка: Анонимен
2 / 3
07/02/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
40 бр.
"Единствената причина да тренираме във фитнеса няколко пъти седмично е, че така можем да похапваме вкусни печени тулумбички без угризения!"

Необходими Продукти

  • вода - 500 мл.
  • брашно - 300 гр.
  • олио - 100 мл.
  • сол - щипка
  • яйца - 6 броя
  • За сиропа
  • вода - 500 мл.
  • захар - 1 кг.
  • ванилия - 2 прахчета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кипнете водата, олиото и солта. Снемете от котлона и добавете наведнъж брашното. Бъркайте, докато се оформи тесто, което се отлепя от стените на съда.

Оставете да престои за 10 минути започнете да добавяте яйцата едно по едно, като разбивате добре след всяко.

От готовото тесто шрициовайте тулумби с шприц или пош с подходящ звездовиден накрайник направо в тава, застлана с хартия за печене.

Сложете тулумбите да се изпекат в загряна на 180 градуса фурна, докато добият хубав розовикав цвят.

За захарния сироп кипнете водата със захарта и ванилията и оставете да се вари, докато се получи хубав сироп.

Изстиналите печени тулумбички се заливат с горещия сироп и се консумират след като престоят. Броят на тулимбичките зависи от големината, с която ги шприцовате.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
516
49
35
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Михайлова
Михайлова
получиха се сиропирани еклери
08.05.2014 17:39
vencislava
vencislava
защо самото тесто се праска при печене
24.11.2013 20:35
3
Катрин
Катрин
Никога не се слага ванилия във вряща течност, отстранява се от котлона и след минута се добавя. Иначе добива горчив вкус.
04.06.2013 16:19
1
1
Krasimir
Krasimir
добави сока от 1 лимон, докато правиш сиропа и няма да имаш проблеми
11.02.2013 21:01
зоя димитрова
зоя димитрова
на сиропа се добавя 1 лъжица глюкоза за да не се захароса


11.02.2013 20:59
1
rumen
rumen
сиропа се захароса,незнам по каква причина
11.02.2013 12:06