Бисквитена торта с маскарпоне, шоколад и прясно мляко

ПламенПламенНовак3513
09/02/2018
"Пухкав крем, нежни бисквити и шоколад ! Разкошно кулинарно удоволствие за ценителите на леките и приятни десерти е тази Бисквитена торта с маскрапоне и шоколад!"
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо139 892
  • Преглеждания за месеца1033
  • Преглеждания за седмицата96
  • Коментирана9 пъти
  • Рейтинг4.1 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме с миксер маскарпонето със сметаната, захарта и ванилията. Разтопяване течния шоколад на водна баня. В блендер натрошаваме кафявите бисквити на трохи.

Във форма за торта започваме да редим един ред обикновени бисквити, като потапяме за кратко всяка бисквитка в прясно мляко, отгоре слагаме един ред с 1/3 от крема с маскарпоне, върху крема слагаме от кафявите бисквити на прах и заливаме с три лъжици от разтопения шоколад.

Вторият ред на бисквитената торта се повтаря по същия начин, третия слагаме крема маскарпоне, кафявите бисквити и преди да сложим от течния шоколад поръсваме с филирани бадеми за красота.

Рейтинг

5 21
4 16
3 6
2 6
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (9)

Изпрати
Надя
Надя
08.03.2014 13:56
Мисля да я направя и шоколадът да е Нутелаааааа
8
4
Poli
Poli
01.02.2014 15:43
Искам да я направя ама се чудя защо течния шоколад на водна баня нали е течен?
1
0
Теодора
Теодора
22.05.2015 10:32
За да стане още по-течен. :DD
1
1
Илияна Апостолова
Би трябвало да е 500 гр.
0
6