Кантучини с ликьор

03/07/2018
Анелия Терзиева
отАнелия ТерзиеваПомощник Готвач1356941
"Любимите ни кантучини с ликьор, от които колкото и да направим, все не стигат "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4
  • Преглеждания общо340
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

  • яйца - 3 бр.
  • брашно - 400 г
  • бадеми - 200 г цели необелени
  • бакпулвер - 2 равни ч.л.
  • захар - 150 г бяла кристална
  • сол - щипка
  • ванилия
  • амарето - 2 чаени лъжички или друг подобен ликьор (тъй като аз нямах амарето, добавих сицилиански ликьор пистачио)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата със захарта докато побелеят. Добавяме към тази смес ликьора. Пресяваме брашното с бакпулвера и една щипка сол. Прибавяме го към яйчената смес и разбъркваме добре. Накрая добавяме бадемите и разбъркваме докато се смесят с тестото.

Застиламе правоъгълна тава с кухненска хартия и разделяме сместа на две. Оформяме с ръце от полученото лепкаво тесто два фитила.

Загряваме фурната на 180 градуса и печем за около 30 минути. След като малко поизстинат, но не напълно, нарязваме фитилите на еднакви филийки. За целта ни трябва наистина остър нож. Връщаме кантучините във фурната за около 10 минути или докато леко покафенеят. Консумираме след като изстинат напълно.

Кантучините са двойно печени твърди, но много вкусни италиански бисквити. Според италианците тези "сухарчета" се консумират с десертно вино. Традиционно се приготвят за Коледа, но проверено - може да се хапват по всяко време.

Тези бисквитки освен че са много вкусни, са също така и доста трайни, което ги прави много подходящи за дълъг път или пикник.
подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0

Коментари (3)

Анелия Терзиева
Изпробвах вариант в който вместо 3 яйца да използваме две и добавяме 40 гр масло и една суп. лъжица мед.Също се получава много вкусно!
0
0
marcheva14
marcheva14
04.07.2018 22:31
Анелия, здравей!
Разрешавам си да кача още една снимка към тези прекрасни кантучини, много ги харесвам и често ги правя, независимо дали са с бадеми, сухи плодове или с шоколад.
Благодаря! Поздрав!
1
0
Анелия Терзиева
Прекрасни са и твоите!Ще опитам следващия път с добавка на сушени плодове.Благодаря за идеята:)
0
0
Албена
Албена
03.07.2018 15:11
Вкусни хрупкавелки!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв