Агнешка Яхния с Лапад

Албена АсеноваАлбена АсеноваМастър Шеф67175921505
05/07/2018
Приготвяне10 мин.
Готвене120 мин.
Общо130 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 249
  • Преглеждания за месеца44
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • агнешко месо - 700 г
  • пресен лук - 2 връзки
  • моркови - 2 бр
  • пресен чесън - 3 стръка
  • лапад - 3 големи шепи
  • джоджен - 1 връзка пресен
  • червен пипер - 1 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • олио - 3 с.л.
  • сол
  • черен пипер - смлян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешкото месо се нарязва на средно големи парчета и се слага в тенджера със сгорещена мазнина да се запържи.

Изважда се и на негово място в тенджерата се слагат нарязаните на дребно пресен лук, чесън и джоджен.

След като омекнат се прибавя червеният пипер и след разбъркване се връща месото в тенджерата.

Налива се топла вода колкото да покрие месото, овкусява се със сол и ястието се оставя да се готви на тих огън, похлупено с капак. Малко преди готовност се прибавя почистеният от жилки и нарязан лапад.

Готвенето продължава още 15 минути, след което се добавя разтворено във вода малко брашно, за плътност на яхнията. Накрая се поръсва със смлян черен пипер.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар