Агнешка Яхния с Лапад

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
1k12k3k8k12
Агнешка Яхния с Лапад1 / 2
05/07/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
130 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 700 г
  • пресен лук - 2 връзки
  • моркови - 2 бр
  • пресен чесън - 3 стръка
  • лапад - 3 големи шепи
  • джоджен - 1 връзка пресен
  • червен пипер - 1 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • олио - 3 с.л.
  • сол
  • черен пипер - смлян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешкото месо се нарязва на средно големи парчета и се слага в тенджера със сгорещена мазнина да се запържи.

Изважда се и на негово място в тенджерата се слагат нарязаните на дребно пресен лук, чесън и джоджен.

След като омекнат се прибавя червеният пипер и след разбъркване се връща месото в тенджерата.

Налива се топла вода колкото да покрие месото, овкусява се със сол и ястието се оставя да се готви на тих огън, похлупено с капак. Малко преди готовност се прибавя почистеният от жилки и нарязан лапад.

Готвенето продължава още 15 минути, след което се добавя разтворено във вода малко брашно, за плътност на яхнията. Накрая се поръсва със смлян черен пипер.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: