Гъбена Супа Топче

ЗорицаЗорица
Гуру
969
8k
4k
3k
6
05/07/2018
"Добавете към любимата супа топчета и малко гъбки за аромат и хапвайте с наслада "
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо969
  • Преглеждания за месеца37
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За топчетата настържете на най-ситното ренде 1/4 от моркова и половината глава кромид лук. Смесете с каймата, добавете измития ориз, белтъка, подправки на вкус - сол, черен пипер, кимион, чубрица.

Размесете каймата и оформете с влажни ръце на топчета. Оваляйте всяко топче в брашно.

Сложете в тенджера 2 литра вода да заври. След като заври, сложете 1 чаена лъжица сол и 2-3 супени лъжици олио.

След като водата заври под ключ, добавете в нея нарязания на дребно останала половинка кромид лук, нарязаните на кубчета чушка и морков. Когато зеленчуците започнат да врят, пуснете в супата топчетата от кайма едно по едно.

След като супата заври и топчета започнат да плуват на повърхността, добавете и нарязаните на четвъртинки или филийки гъби печурки. Оставете да покъкри около 25-30 минути на слаб котлон.

В купа отсипете 1-2 черпака от бульона на супата, изчакайте да поизстине и в нея разбийте киселото мляко, брашното, жълтъка и наситнения чесън.

Добавете към къкрещата супа при непрекъснато разбъркване. Оставете още няколко минути на котлона и след това поръсете обилно с нарязан на ситно магданоз, сол и черен пипер на вкус.

Добър апетит!

Бежова тенджера с декор и капак 26 см-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Бежова тенджера с декор и капак 26 см
36.00 лв.
27.72 лв.
Виж ››

Тенджера, която няма причина да нямате в кухнята. Тя е с незалепващо покритие, стъклен капак, термоизолиращи дръжки. Бежовата тенджера има и още предимства, но ще оставим на вас да ги откриете.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар