Гъбена Супа с Ориз

Петя ТосковаПетя Тоскова
Помощник Готвач
829682871
Гъбена Супа с Ориз4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6
"Лесно се готви гъбена супа, но за най-вкусната гъбена супа не бива за забравите да сложите и щипка любов"

Необходими Продукти

  • ориз - 50 г
  • фиде - 1 гнездо
  • печурки - 500 г
  • целина - 1 малка глава
  • чушки - 2 бр. червени
  • чушки - 2 бр. зелени
  • моркови - 2 бр.
  • пресен лук - 2 бр.
  • чубрица
  • масло - 50 г
  • пипер - меланж
  • зеленчуков бульон - 2 бр.
  • сол
  • Застройка
  • брашно - 1 ч.л.
  • яйца - 1 бр.
  • кисело мляко - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и почистваме гъбите. Нарязваме ги на ивици и ги задушаваме в маслото, добавяме сол и пипер меланж на вкус.

Почистваме и нарязваме пресния лук, морковите, червените и зелените чушки и целината и ги прибавяме към гъбите и отново задушаваме.

Добавяме малко хладка вода и когато тя заври, слагаме ориза, 5 минути преди да стане готова гъбената супа прибавяме и фидето с чубрицата и зеленчуковите бульони.

Правим си застройката с яйцето, брашното и киселото мляко.

Да ви е сладко!

Гъбената Супа с Ориз е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: