Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Гъбена супа»Гъбена супа с ориз и зеленчуци

Гъбена супа с ориз и зеленчуци

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k4
Гъбена супа с ориз и зеленчуци
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Омесете и една домашна питка за тази гъбена супичка"

Необходими Продукти

  • печурки - 300 грама
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 брой
  • домати - 1 брой
  • чушки - 1 брой
  • чесън - 1 скилидка
  • лют пипер - 1 щипка (по желание)
  • ориз - 2 с.л.
  • магданоз - щипка
  • девесил - 1 щипка
  • черен пипер - щипка
  • сол
  • зехтин
  • оцет
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете почистените гъби. Отделно наситнете лука с моркова и чесъна.

Сипете чашка зехтин в тенджера, загрейте и сипете зеленчуците. Сложете капака и задушавайте на умерен огън 10-тина минути. След това налейте литър топла вода.

Когато течността заври, добавете наситнените домат и чушка. Варете гъбената супа още 10 минути и прибавете ориза.

Овкусете с магданоз, черен пипер и девесил. Гответе супата до сваряване на ориза.

Поднесете я топла, като може да добавите малко оцет за подкиселяване.

Гъбената супа с ориз и зеленчуци е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: