Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени картофи»Пълнени Картофи с Кайма и Гъби

Пълнени Картофи с Кайма и Гъби

Нина ИвановаНина Иванова
Мастър Шеф
1115004442
Пълнени Картофи с Кайма и Гъби
Снимка: Нина Иванова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
Порции
5
"Истински хит сред лакомниците - най-вкусните пълнени картофи"

Необходими Продукти

  • картофи - 10 големи, около 2 кг
  • кайма - 500 грама
  • гъби - 300 грама
  • лук - 3 глави
  • магданоз
  • кашкавал
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте картофите и ги обелете. Измийте отново и ги разрежете наполовина, за да станат като лодки.

Във вряща вода пуснете картофите да омекнат малко и ги извадете. Издълбайте всяка половинка от картофа, за да може да я напълните с плънката. Оставете настрани картофите и започнете с подготовката на плънката.

Каймата задушете на слаб огън като сложите малко водичка. Гъбите нарежете на ситно, както и лука. Нарежете и магданоза на ситно. Можете да сложите и сух магданоз.

Прибавете ги към каймата и разбърквайте непрекъснато на котлона. Когато каймата се задуши и лукът и гъбите омекнат вдигнете плънката от котлона.

В голяма тава, намазана с масло, наредете половинките от картофите и започнете да ги пълните с плънката. Сипете вода в тавата, която да стига до горният ръб на картофите.

Сложете да се пекат на 220 градуса. Когато водата почти се изпари поръсете пълнените картофи с настърган кашкавал и запечете още малко.

Пълнените Картофи с Кайма и Гъби са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: