Начин на приготвяне
Измийте картофите и ги обелете. Измийте отново и ги разрежете наполовина, за да станат като лодки.
Във вряща вода пуснете картофите да омекнат малко и ги извадете. Издълбайте всяка половинка от картофа, за да може да я напълните с плънката. Оставете настрани картофите и започнете с подготовката на плънката.
Каймата задушете на слаб огън като сложите малко водичка. Гъбите нарежете на ситно, както и лука. Нарежете и магданоза на ситно. Можете да сложите и сух магданоз.
Прибавете ги към каймата и разбърквайте непрекъснато на котлона. Когато каймата се задуши и лукът и гъбите омекнат вдигнете плънката от котлона.
В голяма тава, намазана с масло, наредете половинките от картофите и започнете да ги пълните с плънката. Сипете вода в тавата, която да стига до горният ръб на картофите.
Сложете да се пекат на 220 градуса. Когато водата почти се изпари поръсете пълнените картофи с настърган кашкавал и запечете още малко.
Пълнените Картофи с Кайма и Гъби са готови.