Пълнени чушки с кайма и тиквички

Мария СимоваМария Симова
Ентусиаст
83
1126
15
06/07/2018
"Тайната на сочната плънка за пълнени чушки - добавете тиквички "
Приготвяне30 мин.
Готвене90 мин.
Общо120 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 311
  • Преглеждания за месеца19
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • чушки - 12 бр. за пълнене
  • кайма - 500 г
  • ориз - 200 г
  • тиквички - 1 бр. средно голям
  • домати - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 2 глави
  • червен пипер - 1 с.л.
  • риган
  • черен пипер
  • магданоз
  • вода - 1500 мл
  • запръжка
  • олио - 4 с.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и почистете чушките от дръжките и семената. Нарежете лука на ситно, а тиквичката и моркова настържете на ренде.

В тиган нагрейте олио и запържете лука, тиквичката и моркова до омекване, добавете каймата и настъргания домат и запържете за 10 минути на умерен огън.

Добавете предварително измития и прецеден ориз и запържете за кратко. Премахнете готовата смес от огъня и добавете червен пипер, риган, магданоз, черен пипер на вкус и яйцето, разбъркайте бързо и енергично.

Напълнете чушките със сместа, а отгоре за капаче нарежете тънки филийки от почистен картоф.

Подредете чушките в тавичка и налейте около 1500 мл посолена на вкус вода, покрийте тавата с фолио и поставете в предварително нагрята на 200 градуса фурна, печете за 1 час.

За запръжката в тиган нагрейте олиото и добавете брашното, запържете за кратко и добавете червения пипер.

Извадете тавата и отстранете фолиото, залейте пълнените чушки със запръжката и запечете за още половин час.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Христо Славейков
Рецептата е наистина страхотна. Аз добавих и два пълнени домата. Запръжката направих със зехтин. Получи се превъзходно летно ястие!
0
0