Яхнийка Кюфтенца по Чирпански

Потребител#204880Потребител#204880Новак
06/07/2018
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо9 054
  • Преглеждания за месеца86
  • Преглеждания за седмицата60
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рендосваме или смиламе в блендер лука, прибавяме го към каймата. Чукваме при тях яйцата и добавяме галетата и подправките. Омесваме хубаво сместа.

Оформяме еднакви по големина кюфтенца и ги овалваме в брашно. Варим ги 5-6 минути във вряща подсолена вода, след което ги изваждаме и отцеждаме.

В касерола или тенджера загряваме олио и запържваме нарязания лук.

Прибавяме нарязаните на средно големи парчета чушки и моркови. Запържваме докато омекнат и добавяме нарязаните картофи.

Подправяме със сол на вкус. Добавяме и червения пипер и разбъркваме хубаво.

Накрая прибавяме доматения сос и доливаме с около 500 мл вода (ако искате повече сос, добавете повече вода).

Похлупваме с капак и оставяме яхнията да заври. След което прибавяме кюфтенцата и оставяме 30-40 минути да къкри на тих огън.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар