Овчарски пай със сос Уорчестър

06/07/2018
Елена
отЕленаНовак342
Приготвяне40 мин.
Готвене45 мин.
Общо85 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо402
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме лука и запържваме в малко олио. Прибавяме накълцания чесън и каймата и запържваме добре. Овкусяваме със соса Уорчестър и подправките на вкус. Прибавяме нарязаните на кубчета моркови, тиквичката и пасираните домати.

Разбъркваме всичко и добавяме бульона. Оставям да покъкри за малко и прибавям граха от консервата.

Изсипваме ястието в подходяща тавичка и пъхаме във фурната да се запече на 200 градуса за около 15 минути. През това време приготвяме пюрето. Сваряваме картофите в подсолена вода.

Отцеждаме ги и започвам да ги мачкаме, като прибавяме маслото, млякото/сметаната и рендосания кашкавал.

Ако има нужда - овкусяваме с още малко сол. Изваждаме ястието от фурната и разпределяме пюрето отгоре.

Може да нашарим пюрето с вилица или да го шприцоваме на розички. Поръсваме с още малко кашкавал. Връщаме във фурната за още няколко минути, докато пюрето и кашкавалът се запекат.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар