Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Тортелини»Тортелини с доматен сос и чесън

Тортелини с доматен сос и чесън

Тортелини с доматен сос и чесън
Снимка: Албена Асенова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2
"Изкушения с паста и ароматен сос - запазени само за приятели"

Необходими Продукти

  • тортелини - 400 грама
  • чесън - 2 скилидки
  • домати - 3 бр.
  • зехтин - 2 с.л.
  • сол
  • захар - 1/4 ч.л.
  • босилек - пресен
  • пармезан - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тортелините се сваряват в подсолена вода. Изваждат се и се отцеждат от водата.

В дълбок тиган се загрява зехтинът и в него се запържват нарязаните на филийки чесън. Доматите се пасират (може да са и от консерва) и се слагат също в тигана.

Прибавя се сол на вкус и малко захар за да се омекоти киселият вкус от доматите.

След като се поизпари водата се слага нарязаният на дребно пресен босилек.

Щом сосът се посгъсти в него се пускат тортелините и тиганът се дръпва от котлона.

Готовите тортелини се сервират поръсени с настърган кашкавал.

Тортелините с доматен сос и чесън са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
510
40
30
20
10
Дай твоята оценка: