Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Маслен боб в доматен сос и чесън

Маслен боб в доматен сос и чесън

редакция:
Маслен боб в доматен сос и чесън
Снимка: Гергана Георгиева
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Вкусен и лесен боб, който да поднесете с топла препечена филийка."

Необходими Продукти

  • маслен боб - 1 консерва (400 г)
  • лук - 1 глава
  • брашно - 3 с.л.
  • домати - 1 консерва (500 г)
  • захар - 1 с.л.
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • олио - 50 мл.
  • риган - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте олиото и задушете в него за около 1-2 минути нарязаната на дребно глава лук.

Добавете брашното, разбъркайте добре и прибавете доматите.

Оставете доматения сос да поври около 10 минути, като периодично разбърквате.

Сложете изцеденият от водата боб и овкусете с подправките - захар, черен пипер, червен пипер, риган и сол на вкус.

Разбъркайте добре и гответе още 5 минути.

Преди да свалите от огъня поръсете ястието с нарязан на дребно чесън.

Така приготвен, този боб с доматен сос и чесън може да сервирате с препечена филийка или като гарнитура към печени меса и риба.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: