Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Задушена риба»Хек с доматен сос и чесън

Хек с доматен сос и чесън

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Хек с доматен сос и чесън1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Готвене
35 мин.
Общо
35 мин.
Порции
1-2
"Щом усетим аромата на тази рибка, веднага отиваме в кухнята"

Необходими Продукти

  • риба - хек филе - 400 гр.
  • доматено пюре - 200 гр.
  • домати - 400 гр.
  • риган
  • сол
  • магданоз
  • лимони
  • зехтин
  • черен пипер
  • чесън - 4 - 5 скилидки
  • чесън - пресен 1 - 2 стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата се почиства и се подправя с лимона , зехтина, черния пипер, и скилидките чесън. Така наложена рибата се оставя да престои няколко часа.

През това време приготвяме соса , като пасираме доматите. Към тях прибавяме доматеното пюре и малко зехтин и оставяме да изври. Когато сосът се сгъсти се добавят и ригана и магданоза, малко сол и черен пипер. Почти накрая се добавя и пресния чесън.

Филето от хек се приготвя по - желание. То може да бъде изпържено, приготвено на скара или дори задушено, но във всички случай залята със соса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
50
42
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Симо
Симо
Сьомга.
11.11.2011 14:42