Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Талиатели с бекон и пармезан

Талиатели с бекон и пармезан

ДилянаДиляна
Новак
3226
Талиатели с бекон и пармезан
Снимка: Диляна
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
3
"Какво казваме, когато на масата има талиатели с бекон и пармезан - къш, дието"

Необходими Продукти

  • талиатели - 1 опаковка
  • заквасена сметана - 1 кофичка (200 - 250 мл)
  • бекон - 200 г пушен
  • пармезан - по желание на вкус
  • лук - 1 бр.
  • масло - 30 г
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме да заври вода за избраното количество талиатели. Преди да добавим във врящата вода талиателите слагаме 1 ч.л.олио. Отстраняваме ги като са полуготови и ги оставяме настрани.

Нарязваме на ситно лука и го запържваме в дълбок тиган с маслото и малко олио, след това добавяме нарязаните на ситно жулиенчета бекон, пържим до златисто.

Последно добавяме заквасената сметана и овкусяваме със сол и пипер.

Връщаме в дълбокия съд и талиателите /като преди това не изхвърляхме бульона от талиателите /и добавяме 1 черпак, разбъркваме внимателно всичко до изпаряване на течноста!

Докато всичко е топло настъргваме пармезан по желание.

Талиателите с бекон и пармезан са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: